Opskrift:
Giv nytårsmiddagen en hæderlig afslutning med disse bløde profiteroles
Her får du opskriften på profiteroles med tonka-iscreme og chokoladesauce, som de laver på Bar'Vin i det indre København.
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Print
Ingredienser
Profiteroles Ca. 8 stk. 1 dl vand 50 g smør 1 tsk. sukker 1 knivspids salt 70 g hvedemel 2 hele æg Tonka-iscreme 200 g æggeblommer 200 g sukker ½ liter piskefløde ½ liter sødmælk 1 tonkabønne (fås i specialforretninger) Chokoladesauce
Profiteroles Vand, smør, sukker og salt varmes op i en gryde, til smørret er smeltet. Melet sigtes ned i gryden og bages godt igennem på komfuret. Når massen er let afkølet tilsættes 1 æg af gangen. Dejen fyldes på sprøjtepose, og der sprøjtes 8 styk op på en smurt bageplade, beklædt med bagepapir. Bages enten øverst eller nederst i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Profiteroles halveres, en is kommes ind i, og chokoladesaucen hældes ud over. Tonka-iscreme Æggeblommer og sukker piskes luftigt på røremaskine. Fløde, mælk og revet tonkabønne varmes op til lige under kogepunktet. Ca. halvdelen af den varme fløde/mælke-masse tilsættes i æggesnapsen under piskning. Hele indholdet kommes tilbage i gryden til resten af fløde/mælke-massen under omrøring. Legeres ved svag varme til 82 grader, og hældes derefter på passende beholder. Trækker til dagen efter og sigtes. Kommes på pacobægere og fryses. Køres op på paco-jet inden servering. Chokoladesauce Chokolade smeltes over vandbad og kommes efterfølgende på en sprøjtepose.