Opskrift: Køkkenchefen på Frederiksminde guider dig til en nem pastaret med seks ingredienser
”Den her ret er så enkelt, og den er så nem og simpel at lave. Så indeholder den kål, som jo er min yndlingsråvare," siger Jonas Mikkelsen om sin pastaret.
Foto: Nanna Navntoft/Politiken/Ritzau Scanpix
Den 38-årige Michelin-kok Jonas Mikkelsen elsker kål.
"Du finder aldrig en menu på Frederiksminde uden kål," fortalte han for nylig i et stort interview her på siden.
Der er også kål i denne nemme pastaret, som Mikkelsen herunder giver dig opskriften på:
Linguine med salsiccia og grønkål
• 500 g linguine pasta
• 100-150 g lagret parmesan
• 250 g salsiccia pølse
• 250 g grønkål
• 1 sort fed hvidløg
• 2 dl hvidvin
Sådan gør du:
1. Tag indmaden ud af tarmen på pølsen og fordel i mindre stykker. Skyl og pluk grønkålen, snit hvidløg fint og riv parmesanen.
2. Sæt rigeligt med saltet vand over og kog pastaen til den er al dente.
3. Steg salsiccia i rigeligt olivenolie. Når det begynder at tage farve, smider du kålen på og rister det godt med og derefter hvidløg. Rør det hurtigt rundt i blandingen under varme, men rist det ikke for hårdt. Hæld hvidvin på og reducér til ca. halvdelen.
4. Tag pastaen direkte fra vandet over i gryden med pølse og kål, så pastavandet er med til at forme saucen. Gem resten af pastavandet i gryden.
5. Tilsæt parmesan og tænd op for varmen, imens du rører godt rundt. Smag til med salt og rigeligt peber. Servér straks med lidt ekstra revet parmesan på toppen.
Tip: Mangler du lidt sauce, kan du altid montere med lidt ekstra pastavand.