Opskrift: Pastakongen David Fischers bud på en nem hverdagsret
"Kombinationen mellem mynte, hvidvin, fonden og chili er fantastisk," siger David Fischer om pastaretten linguine con coniglio e menta. Her får du hans opskrift.
Foto: Santiago de la Vega
Kokken David Fischer har gennem mange år specialiseret sig i italiensk mad og pastaretter. Manden bag Restaurant Fischer i København er udråbt til 'Pastakongen fra Østerbro' og er især kendt for sin cacio e pepe.
"Jeg kan bedst lide simpel mad, og når tingene er præcise," fortalte han os for nyligt i dette interview.
Vi har fået ham til at dele en af sine opskrifter på en nem hverdagsret, og hans valg er endt på linguine con coniglio e menta. Det er en pastaret med kanin og mynte.
"Den er nem at gå til. Man kan sagtens bruge kylling eller andet magert kød eller fisk i stedet for kanin. Dog siger italienerne, at man aldrig blander fisk og ost, men det må jo være op til den enkelte at vurdere," forklarer David Fischer og tilføjer:
"Kombinationen mellem mynte, hvidvin, fonden og chili er fantastisk, let, med lidt dybde og aromatisk."
Linguine con coniglio e menta el. linguine med kanin og mynte
Til 4 personer
Ingredienser:
- 500 g linguine
- 4 kaninfileter
- 4 dl kaninfond
- 2 dl hvidvin
- En kvist mynte
- 1 tsk. tørret chili
- 50 g smør
- Olivenolie
- 100 g parmesan
Sådan gør du:
Steg kaninfileterne af, deglacer panden med hvidvin, tilsæt fonden og reducér væsken.
Kog pastaen al dente.
Vend pastaen op i gryden, tilsæt smør, lidt olivenolie, snittet mynte og chili.
Skær fileterne i stykker og vend i pastaen. Drys med parmesan.