Opskrift: Pastakongen David Fischers bud på en nem hverdagsret

"Kombinationen mellem mynte, hvidvin, fonden og chili er fantastisk," siger David Fischer om pastaretten linguine con coniglio e menta. Her får du hans opskrift.

Opskrift: Pastakongen David Fischers bud på en nem hverdagsret
Offentliggjort

Kokken David Fischer har gennem mange år specialiseret sig i italiensk mad og pastaretter. Manden bag Restaurant Fischer i København er udråbt til 'Pastakongen fra Østerbro' og er især kendt for sin cacio e pepe.

"Jeg kan bedst lide simpel mad, og når tingene er præcise," fortalte han os for nyligt i dette interview.

Vi har fået ham til at dele en af sine opskrifter på en nem hverdagsret, og hans valg er endt på linguine con coniglio e menta. Det er en pastaret med kanin og mynte.

"Den er nem at gå til. Man kan sagtens bruge kylling eller andet magert kød eller fisk i stedet for kanin. Dog siger italienerne, at man aldrig blander fisk og ost, men det må jo være op til den enkelte at vurdere," forklarer David Fischer og tilføjer:

"Kombinationen mellem mynte, hvidvin, fonden og chili er fantastisk, let, med lidt dybde og aromatisk."

Linguine con coniglio e menta el. linguine med kanin og mynte

Til 4 personer

Ingredienser:

  • 500 g linguine
  • 4 kaninfileter
  • 4 dl kaninfond
  • 2 dl hvidvin
  • En kvist mynte
  • 1 tsk. tørret chili
  • 50 g smør
  • Olivenolie
  • 100 g parmesan

Sådan gør du:

Steg kaninfileterne af, deglacer panden med hvidvin, tilsæt fonden og reducér væsken.

Kog pastaen al dente.

Vend pastaen op i gryden, tilsæt smør, lidt olivenolie, snittet mynte og chili.

Skær fileterne i stykker og vend i pastaen. Drys med parmesan.