Opskrift: Sådan laver du Claus Meyers efterårssuppe med karry

Suppe krydret med karry er efter al sandsynlighed en britisk opfindelse, der ligesom selve karrypulveret er blevet til i kolonitiden og ikke stammer fra traditionel indisk madlavning. Men det smager dejligt – her med hårdt stegt blomkål, der giver masser af smag til suppen, der får en frisk topnote fra godt med citron.

Opskrift: Sådan laver du Claus Meyers efterårssuppe med karry
Offentliggjort

4

Sådan gør du:

  1. Udblød ærterne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra, og kog ærterne i bouillonen ved svag varme indtil de er møre, og væden er kogt lidt ind.
  2. Snit løgene, og pluk blomkålen i små̊ buketter.
  3. Rist løget let gyldent i halvdelen af olien, og rist karry og citronskal med de sidste 30 sekunder. Kom løgene i suppen.
  4. Rist derefter blomkålsbuketterne i 6-7 minutter på en meget varm pande. De skal have godt med farve.
  5. Kom blomkålen i suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Spis med skåret purløg og gerne friskbagt brød.
  7. Du kan læse vores store interview med Claus Meyer her.