Opskrift: Sådan laver Thomas Herman tarteletter med høns i asparges

Thomas Herman kan altid spise tarteletter. Det er ifølge ham en uundværlig klassiker fra det danske køkken. Her deler topkokken den opskrift, som han har fået fra sin mormor, på tarteletter med høns i asparges.

Opskrift: Sådan laver Thomas Herman tarteletter med høns i asparges
Offentliggjort

Som barnebarn til kroejere har den tidligere Michelin-kok og Fredericia-knægt Thomas Herman en forkærlighed for gammel dansk mad: Flæskesteg, brun sovs, rødgrød med fløde og ikke mindst tarteletter.

Han holder så meget af tarteletter med høns i asparges, at det skal være den ret, som skal serveres til hans begravelse en dag:

"Det vil sgu give god mening og være meget min stil, og jeg håber heller ikke, at jeg har fået nok af det til den tid," fortalte han for nylig i et stort interview her på siden.

"Jeg elsker tarteletter og vil kunne spise det hele året, uanset hvor varmt der er udenfor. Kombinationen af denne helt sprøde butterdejsskal og den cremede sovs med kylling og asparges er fantastisk. Og det er så vigtigt, at du bruger dåseasparges i stedet for friske asparges, for ellers får du simpelthen ikke den rigtige smag. Man kan tilsætte friske asparges i aspargessæsonen, det smager super godt."