Sponsoreret indhold

Sådan skal den skæres: ceviche af havbars

Den peruanske fiskesalat er slet ikke svær at lave. Se her hvordan, du gør, og lær at filetere en fisk.

Sådan skal den skæres: ceviche af havbars
Offentliggjort

Sponsoreret af Global Knive

Cevichen, den limemarinerede fiskespecialitet fra Peru, er en af de hippeste måder at spise kold fisk disse år.

Det potentielt tungebrækkende navn og den fjerne oprindelse kan give indtryk af, at der er noget kompliceret på spil. Men det er faktisk ganske simpelt at lave en lækker ceviche derhjemme. Så længe du har frisk fisk og masser af lime, kan det dårligt gå galt.

Vi har lavet en lille film, hvor du kan se, hvor nem den er, og vi har benyttet lejligheden til også at vise dig, hvordan du fileterer en rundfisk. Her er det en havbars, der er valgt for sin delikate mørhed, men du kan stort set bruge alle former for hvid fisk.

Se videoen her, og læs opskriften nedenunder.

Fotografi og klip: Mikkel Russel

Det skal der i:

· 500 g hvid fisk i filet/ 1 fisk på cirka 1 kilo

· 2 strøgne tsk. salt

· 2 tsk. rørsukker

· Saft af 8 saftige limefrugter

· 1 fed hvidløg

· Frisk chili efter smag

· 1 rødløg

· 1 bundt koriander

Sådan gør du:

  1. Befri fisken for skind og ben, hvis du ikke har købt den fileteret: Læg et snit bag fiskens nakke; skær kødet fra rygraden fra hovedet ned til halen; læg et til fra hale til bug; skær fileten fra skroget; fjern ribben og skind.
  2. Skær fileten i tynde skiver på tværs af fibrene.
  3. Kom fisken i en beholder, og krydr den med saltet og sukkeret. Stil den i køleskabet, mens du gør de øvrige ingredienser klar.
  4. Pres limesaften, og lad den trække med et finthakket hvidløgsfed og så meget af din foretrukne chili, som du magter.
  5. Skær løget i tynde strimler.
  6. Hak korianderen. Gem eventuelt nogle hele blade til pynt.
  7. Tag fisken ud af køleskabet, og vend den sammen med løg, koriander og marinade, som du har befriet for hvidløget.
  8. Lad trække et par minutter, og spis.

LÆS OGSÅ: Sådan skal den skæres del II: Svinekoteletter med parmesan og rucola

LÆS OGSÅ: Sådan skal den skæres: Pighvar med sauce tartare

LÆS OGSÅ: Er maden i Mexico en rejse værd?

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk og Mad