En blød chokoladekage, søde figner og blommer, og en luftig, pisket panna cotta. Vi anbefaler, at du forbereder den piskede panna cotta dagen før, da den bliver bedst, hvis den står i køleskabet natten over.
Chokoladekage
Ingredienser:
200g smør
225g mørk chokolade
4 æg
2 dl sukker
½ dl mel
Sådan gør du:
Smelt smørret og chokoladen i en gryde under omrøring.
Pisk æg og sukker sammen til en ’æggesnaps’.
Tilsæt chokoladeblandingen i æggesnapsen og bland det godt.
Hæld melet i lidt ad gangen og rør til en flydende dej.
Smør en form på ca. 20 x 30 cm med lidt olie eller smør – eller beklæd den med bagepapir.
Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.
Lad kagen køle af inden den skæres.
Pisket panna cotta
Ingredienser:
250g fløde
75g sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
Sådan gør du:
Udblød husblas i en skål med koldt vand.
Kog fløde og sukker sammen. Vrid husblassen og tilsæt den i den kogende flødeblanding. Sæt blandingen i køleskabet i et par timer eller helst natten over.
Når blandingen har sat sig, piskes den til en luftig men fast creme.
Karamelliserede blommer og figner
Ingredienser:
100 g sukker
4 blommer
2 figner
½ dl portvin
1 vaniljestang
1 kanelstang
Sådan gør du:
Del blommerne i halve og fjern stenen. Skær fignerne over på den lange led.
Smelt sukkeret til karamel på en pande.
Læg blommer og figner i den varme karamel med skærefladen nedad. Skru helt ned for varmen og tilsæt portvin, vanilje og kanel.
Lad blommerne og fignerne karamellisere i ca. 8-10 minutter til de er helt møre.
Anretning
Ingredienser:
1 Blomme
2 Vanillestænger (kan undværes)
Sødskærm
Sådan gør du:
Vanillestængerne tørres i ovnen ved 90 grader til de er helt sprøde - gerne natten over. Køl dem af. Del dem på langs og placér som pynt.
Skær et par aflange stykker af chokoladekagen.
Anret de karamelliserede blommer og figner ovenpå kagen og hæld en smule af karamelsaucen henover.
Skær blommen ud i tynde skiver enten på en mandolin eller med en kniv. Fold skiverne og placér som pynt.
Placér en stor skefuld af den piskede panna cotta ved siden af og pynt med sødskærm.
Opskriften er blevet til i samarbejde med det tyske køkken-brand WMF, der i hjemlandet allerede er kendt for og kendetegnet ved sin høje kvalitet af design, funktionalitet og materialer.
Alle gryder, pander og bestik er således skabt med WMF’s varemærkebeskyttede cromargan-stål, der er forfinet med 18 procent krom og 10 procent nikkel, og sikrer rustfrit og glansfuldt køkkenudstyr.
De tyske gryder og pander giver samtidig perfekt kontrol over madlavningen med det smarte låg med 4 funktioner og pandens bikubemønster med non-stick belægning, der samtidig er meget stærk.