Helle Lieffroy guider: Sådan starter du en vinsamling

Helle Lieffroy er uddannet sommelier og administrerer over 3.500 vine på Restaurant Lieffroy, som hun ejer med sin mand. Her tager hun dig i hånden og fortæller, hvordan du bliver en rigtig vinsamler.

Helle Lieffroy guider: Sådan starter du en vinsamling
Offentliggjort

Når man vil starte en vinsamling, skal man først og fremmest finde ud af, hvad man godt kan lide. Og det er helt klart den sværeste del ved at starte sin egen samling. Man skal være nysgerrig på at dykke ned i vinen og ikke bare begynde med at samle for samlingens skyld.

Vinmenuerne på restauranterne kan være et godt sted at starte. Her får man som regel en menu, der er sammensat af kyndige vinfolk, og det kan være en god nøgle til at åbne op for vinens verden. Når man er begyndt at spore sig ind på sin smag, kan man starte med at forære sig selv en flaske om måneden. Og selvfølgelig ikke kun én flaske: Den ene skal man åbne for at smage og studere, mens der også skal være en eller to, som kan gemmes i samlingen.