Mathias Silberbauer formår som få andre at dække den københavnske madscenes blinde vinkler. Det er kun halvandet år siden, at han kunne byde folk velkommen til pissaladière, blåmuslinger med aïoli og noget af den bedste hvide fisk, du kan opstøve i landet, i sin bistrorestaurant på Jægersborggade, Silberbauers Bistro.
Og trods den juvenile alder er stedet allerede blevet lidt af en favorit hos de lokale på stenbroen, hvor det kræver en vis portion rettidig omhu at få sikret sig et bord.
Et lille år efter fulgte han så den sydfranske succes op med en nordspansk lillebror i nabolokalerne. Her åbnede han Contento, som betyder ’glad’ eller ’tilfreds’ på spansk, der havde de nordspanske pintxos (tænk tapas, men på brød og med en lille tandstik til at holde det hele sammen, deraf navnet, som typisk står klar på baren) som omdrejningspunkt.
Det lille Jægerborggade-konglomerat var dog en kort fornøjelse, for allerede nu går turen videre til nye og større lokaler.
Mathias Silberbauer har nemlig overtaget Ryesgade 25, også på Nørrebro, hvor den asiatiske restaurant Tigermom havde til huse, indtil de lukkede og slukkede sidste år, og omdannet den til et lille stykke Nordspanien.
Her kan du, med Contentos egne ord, drikke ”iskolde cañas” (små fadøl), cava, sherry, vin og forvente en stemning, ”som vi kender den fra tapassteder i Barcelona og San Sebastian, hvor spisning ved højborde, socialt samvær og afslappet atmosfære er det væsentligste.”
Er du i stemning til noget mere substantielt end den nordspanske barmad, kan du blot tage et kig på aftenkortet (17.30-22), som især centrerer sig om ting, der kan komme på grillen: ribeye, Txuleta-entrecote, hele fisk og padrons, ligesom du også kan få den spanske æggekage, tortilla, patatas bravas og rød peber i forskellige afskygninger.
Og så glemte vi næsten helt at nævne det velvoksne udvalg af desserter og oste – det er til at blive helt forpustet af.
Contento, Ryesgade 25, 2200 København N, slår dørene op fredag d. 20. januar og vil kun have åbent i weekenderne fra 15 til 24.