Sponsoreret indhold

Sol og sulten: Her er 8 steder at spise denne sommer

Fra krohygge i Vestjylland til fisk og skaldyr i København.

Sol og sulten: Her er 8 steder at spise denne sommer
Offentliggjort

Sponsoreret af Copenhagen Pier, ILUKA , Mundheld, Restaurant KAOS, Mark Bistro & Bar, Lumskebugten, Sønderho Kro, HIAN

Mad med udsigt over vandet

Copenhagen Pier er en ny bar og restaurant i København, hvor der serveres vellavede drinks og god mad. Copenhagen Pier har til huse i hyggelige rammer på Copenhagen Marriott, hvor du – sammen med både lokale og internationale hotelgæster – kan nyde udsigten på deres skønne terrasse, der ligger lige ud til vandet.

Det er et oplagt sted at nyde en frokost, en middag eller bare en cocktail, som du med fordel kan kombinere med en dukkert i havnebadet.

Skulle det danske sommervejr drille, er der naturligvis også mulighed for at trække indenfor og sidde i restauranten eller baren, hvor de store glasfacader mod vandet sikrer, at udsigten stadig kan nydes.

Havets frugter

Sommer rimer på fisk og skaldyr, og det er få steder i byen, der laver det bedre end ILUKA i København K. Siden 2018 har de – med topkokken Beau Clugston, tidligere Noma, i spidsen – serveret det ypperste, som den kolde Nordsøen har at byde på. Og det er ikke så lidt.

Mange forbinder nok fisk- og skaldyrrestauranter med store fruit de mere-platter, men sådan er det ikke hos ILUKA, hvor fokus i stedet er på mere delikate og minimalistiske anretninger, hvilket også har været med til at skyde ILUKA op i topklassen.

Kulinarisk mangfoldighed

Hos Mundheld i Esbjerg arbejder de hver dag på, at når gæsterne træder ind ad døren, træder de ind i en verden af ren forkælelse. Det skal ikke bare være et måltid, det skal være en oplevelse.

Du kan skræddersy din egen smagsoplevelse, og kortet er nøje sammensat af udvalgte råvarer, som tilberedes med passion og omhu. Uanset om du foretrækker klassiske favoritter eller ønsker at udfordre dine smagsløg med kreative kreationer, er der noget for enhver smag på menuen. Fælles for alle retterne er de klassiske grundsmage, men flere retter er også krydret med elementer fra det asiatiske køkken.

Mad i fællesskab

I hjertet af København finder du HIAN, som åbnede sine døre for første gang i december 2023. Her kombinerer de det autentiske vietnamesiske køkken med en nordisk atmosfære, og maden serveres delevenligt, fordi vi ikke skal glemme samtalen og fællesskabet, når vi sidder og spiser.

Derudover er deres vietnamesisk- inspirerede cocktails perfekte til en solrig sommerdag.

Du kan følge deres univers på Instagram.

Ingen dikkedarer

Hos Mark Bistro & Bar på Axeltorv serverer de frokost og middag med god vin til. Køkkenet, med Bendix Laursen som styrmand, henter de bedste råvarer fra landet omkring os og serverer dem med stor velsmag, passion og tårnhøj eksekvering.

Når solen skinner, er terrassen åben, og der kan du fx drikke gode cocktails, vin på glas, god øl og most – og spise lidt snacks.

Sanserigt

På toppen af Langeland ligger Restaurant KAOS. Der eksperimenterer de med råvarer og går aldrig på kompromis med hverken ingredienser i retterne eller servicering af hver enkelt gæst.

Missionen hos KAOS er at frembringe måltider, der inddrager alle sanser – og som fornyr, udfordrer og beriger. Køkkenet tager udgangspunkt i at fremhæve både de lokale råvarer, men også hvad resten af verden har at byde på. Og når en ret bliver udtænkt, tænker de også vinen ind i den samlede smagsoplevelse.

KAOS skifter sin 3-rettes menu hver uge. Deres 3-retters-signaturmenu består af 9 serveringer som kan ses på restaurant-kaos.dk og Facebook.

Bordbestilling på 53 53 45 70 eller mail@restaurant-KAOS.dk

Restauranten tilbyder også alle former for selskaber enten i deres restaurant eller ud af huset.

Historiske måltider

Hos Lumskebugten, der har eksisteret siden 1854, får du mad i topkvalitet. Til frokost er der smørrebrød og forskellige retter på menuen, og til aften står den på dansk/franske retter baseret på årstidens kvaliteter (der er også menuer til vegetarer og veganere). Vinkortet er flot, ligeså er drinkskortet.

Men flottest er restauranten, der er endog meget hyggeligt indrettet med forskellige stuer, der bærer præg af restaurantens store historie. Der er også en udendørs servering, smukt placeret ved kajen i Københavns Havn.

På kro i Sønderho

Tag færgen til Fanø, og kør så langt sydpå, du kan, til diget ved Vadehavet i Sønderho. Her ligger Sønderho Kro, en over 300 gammel kro, som står velbevaret og autentisk, og som ligner ingen anden.

Stedet vægter personlighed, nærvær og umage højt, og køkkenet finder inspiration i Fanøs terroir, historie og lokale leverandører, der er altid fokus på sæsonen, havet og naturen, mens lam og det lokale højlandskvæg optræder i vigtige biroller.

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter og Mad