Tivoli sætter fokus på danskproduceret vin

Der er danske druer i glasset hos Tivoli i september. Det forstår man godt, for de danske vinbønder er i de senere år gået fra nærmest 0 til 100 og er inde i en rivende udvikling.

Tivoli sætter fokus på danskproduceret vin
Offentliggjort

Betina Newberry har næsten ikke tid til at besvare opkaldet fra Euroman. Vinbonden fra Dyrehøj Vingaard er i fuld gang med at vise nysgerrige gæster rundt på vingården i Vestsjælland, og samtidig holder hun et skarpt øje med sine Solaris-druer, der skal høstes om et par måneder.

”Det går rigtig, rigtig godt. Vi har travlt, og vi knokler hele tiden for at skabe vin, der viser, hvad Danmark kan, og sætter vores land på verdenskortet. Vi oplever massiv interesse, og folk er helt vilde over at drikke vores vin, nok fordi den bunder i et godt produkt,” siger Betina Newberry.

Hun og hendes bror Tom Huniche Christensen slog for 12 år siden dørene op for Dyrehøj Vingaard, der i dag er Danmarks største producent og især leverer hvidvin, rosé og mousserende vine til nogle af landets fremmeste restauranter, heriblandt Dragsholm Slot og La Cocotte. Dyrehøj Vingaard står dog langt fra alene. Der eksisterer netop nu omkring 100 vingårde i Danmark, fordelt over hele landet. Dertil kommer cirka 1.000 hobbyvinavlere.

Det har man lagt mærke til hos Tivoli, som i september afholder en stor mad- og vin-festival med et særligt fokus på dansk vin.