Chardonnay til skaldyr og chianti til bolognesen: Vælg vinen til din pasta med omhu

Pastaretter kommer i mange variationer, fra helt enkle med blot sort peber eller tomatsauce eller måske bare en krydderurt vendt i lidt smør til fyld af skaldyr eller ragout af forskelligt kød eller måske pancetta og masser af parmesan, æg og/eller fløde. Det kalder på forskellige vintyper, røde eller hvide, hvis det skal svinge.

Chardonnay til skaldyr og chianti til bolognesen: Vælg vinen til din pasta med omhu
Offentliggjort

Det er ikke pastaen i sig selv, der er udslagsgivende for, om der skal serveres hvidvin eller rødvin, men saucen/tilbehøret. Eller fyldet, når der eksempelvis er tale om ravioli.

Dog kan man sige, at pasta jo er et dej-produkt, hvor den måske lidt klistrede mundfornemmelse gør en lettere og lidt syrerig vin velegnet, uanset om den er rød eller hvid. Pastaen i sig selv kalder på en mundrensende vin, og generelt er pastaserveringer ikke stedet for meget tunge, fadlagrede og tannin-rige vinen.