Hvad holder dig vågen om natten?
”Jeg bruger mine timer i døgnet fuldt ud – så de få timer, hvor jeg rent faktisk sover, der sover jeg også.
Jeg er så heldig, at jeg har en lille familie ved siden af mit arbejde. Jeg har to døtre på 11 og 7, og de skal jo under normale omstændigheder op og i gang og i skole. Når man er en del af ledelsen på en restaurant og et hotel, kan det godt blive lidt sene timer en gang i mellem. Det ender mange gange med, at jeg først er hjemme efter midnat, og så ringer vækkeuret 06:15. Men det er noget, man må affinde sig med, hvis man gerne vil noget og har ambitioner.”
Hvordan passer du på dig selv, når du arbejder skæve arbejdstider?
”Det er med at være konstruktiv i planlægningen. Det handler om at være sammen med min familie så meget som muligt – og at vi kommer ud og får en masse luft, når jeg er hjemme. Det er nok ikke altid den sundeste måde at leve på, når ens døgnrytme ikke altid er så fast, men det er en stor del af branchen at være til rådighed, når andre har fri. Nu har jeg levet med det i mange år, og indtil videre går det meget godt.”
Hvem er din vigtigste medarbejder?
”Det er svært, fordi alle er vigtige. Hvis ikke opvaskeren er på plads, så mangler der et tandhjul i maskineriet – og det er det samme, hvis kokken eller receptionisten eller en tredje heller ikke er på plads. Selvfølgelig er der nogen, der har en større rolle i den daglige drift end andre, men alle er lige vigtige på hver deres måde.”
Hvad spiser du til frokost?
”Det er nok lige, hvad der er på kroen. Et stykke rugbrød, frugt eller noget grønt. Vi spiser aftensmad tidligt på kroen for tiden på grund af restriktioner. Vores personalemad er et meget vigtigt punkt på dagen for os alle. Vi er 20-25 mennesker, der spiser, og det skal være et veltilberedt måltid med masser af smag. Hovedmåltidet sidst på eftermiddagen er det, man ser frem til, så der bliver lagt meget vægt på en varieret kost, og at måltidet er nærende og lækkert, så der er energi til aftenens service. Der siges oftest, at kokke spiser ’dårlig’ mad, men det er ikke tilfældet for os. Vi laver altid madplan for den kommende uge om lørdagen, når vi er færdige med service. Og så er det selvfølgelig ofte noget, vi har på menuen i forvejen.”
Hvad var din skærmtid på din telefon i sidste uge?
”Jeg bruger meget tid på min telefon, og store dele af min kommunikation med mit personale foregår over telefonen. Jeg har desværre slået skærmtid fra på min telefon, så jeg kan ikke komme med et præcist tal, men det er mange, rigtig mange timer i døgnet. Det er nok derfor jeg har valgt at slå det fra…”
Hvordan fejrede du sidst en succes?
”Det er en succes hver aften, når man kører en service, og alt går som planlagt. Det er ikke altid, man kan forudse, hvordan aftenen kommer til at gå, så det er altid noget med lige at vende service, når aftenen er gået. Det er meget grundlæggende for os, at hver dag skal være en succes, så det bliver altid fejret med smil og højt humør. Lørdag efter service er der en øl til dem, som har lyst, og vi sidder som oftest lidt længere der. ”
Hvad drømmer du om?
”Det udvikler sig hele tiden. Når man er ung kok, synes man, at det er det fedeste. Når man bliver souschef, er det det fedeste, og så videre. Jeg er et sted, hvor det føles rigtigt og fedt at være med i udviklingen af kroen. Vi har fået nye ejere for tre år siden, og de investerer meget energi, tid og penge i kroen, så det er et kæmpe drive for mig at være en del af. Lige nu kan jeg ikke se, hvad jeg ellers skulle lave. Om 10 år har det måske ændret sig igen.”
Kasper Hasse
35 år. Køkkenchef og direktør på Falsled Kro. Har været tilknyttet kroen i 10 år. Startede i lære som 16-årig. Er uddannet kok. Har bl.a. arbejdet på Restaurant Lieffroy, luksusyachten d’Angleterre 2, som sejler i Middelhavet, og Hotel Hesselet. Bor i Middelfart med sin kone og to børn.
Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og De unge ledere