11 hemmelige tricks der giver dig en billigere rejse

Spar tusindvis af kroner med disse rejse-hacks.

11 hemmelige tricks der giver dig en billigere rejse
Offentliggjort

Det er let at blive snydt som turist, og der er hård konkurrence i rejsebranchen og mange tilbud, du skal holde øje med, når du skal ud og rejse. Du kan hurtigt bruge dagevis på de forskellige søgemaskiner i jagten på de gode tilbud. Men med disse tips sparer du både tid og penge. Her er 11 genveje til billigere og bedre rejser. Du vil ikke tro, du har klaret dig uden.

1: Book hotel til restpladspris

Du får fine tilbud via Hotels.com, Booking.com og Momondo. Men vil du virkelig gøre et kup, skal du gå efter de priser, der så hemmelige, at hotellerne ikke vil vedkende sig dem. Hvis det bliver kendt på markedet, at værelser sælges til disse priser, vil det blive vanskeligt at opretholde de høje hotelpriser. De fleste hoteller sælger derfor deres restpladser via egne tjenester. Hotwire.com er den mest kendte. Når du søger efter hoteller hér, får du oplyst, hvilket område hotellet ligger i, hvor mange stjerner det har og brugernes rating. Du får også oplyst, hvilke slags faciliteter hotellet har.

Et eksempel: Femstjernet Sheraton i Stockholm koster normalt 3656 danske kroner per nat for et dobbeltværelse – lidt over de flestes rejsebudget. På Hotels.com får du værelset til discount for 1590 danske kroner. Mens du på Hotwire.com får et ”hemmeligt” femstjernet med spa og god rating for 1090 danske kroner, og det er meget sandsynligt det samme værelse. Besparelsen er på 70 procent.

2: Byt flyselskab når du mellemlander

Du har sikkert selv fundet ud af, at en flyrejse gerne er billig ud af landet, men dyrere hjem igen. Det er svært tidskrævende at måtte tjekke priserne for alle flyselskaberne. På søgemaskinerne får du til en vis grad tilbud om returrejse med et andet flyselskab, som er billigere end det, du flyver ud med. Men for at få det fulde overblik over de hemmelige smuthuller, skal du benytte en søgemaskine, der også tjekker, om du kan mellemlande og flyve videre med et nyt selskab. Skypicker.com er en sådan søgemaskine, og de har også en app. Om der er penge at hente ved at mellemlande i fx Prag på vej til Barcelona, kan du få svar på her. Der er også en af de bedste søgemaskiner til flypriser, da de har opdaterede priser for alle de billige selskaber.

LÆS OGSÅ: 30 steder du bør besøge inden du bliver 40

3: Bestil ungdomsbillet

Ungdomsbilletterne kommer ofte ikke frem, når du bruger søgemaskinerne til at finde flypriser. Men er du under 26 år, kan du bestille ungdomsbilletter, som gerne er langt billigere end voksenbilletterne. Både SAS og Norwegian har ”gemt” disse tilbud på sine hjemmesider.

4: Bestil sportsbillet

Dette er virkelig et guldtip. Normalt skal du, når du bestiller en billig flybillet, acceptere, at billetten ikke skal ændres eller afbestilles. Derudover skal du ofte tilkøbe bagage. Men hvis du er medlem af Dansk Idrætsforbund eller en anden sportsklub, er du kvalificeret til at købe en sportsbillet. Hvad får du så? Du kan gratis afbestille billetten frem til en time før afgang, gerne via din telefon, og få fuld refusion. Du kan gratis ændre datoen på din billet. Du kan gratis medtage to stykker bagage – og den ene må gerne være en golftaske eller en cykel for eksempel. Det betyder, at du kan bestille en sportsrejse, når du ser et billigt tilbud, selvom du ikke er helt sikker på, om du kan rejse. Se mere hér

5: Hold styr på alle dine bookninger

Du har foretaget en række gode og billige bookinger med forskellige flyselskaber, du skal undervejs på din tur bo på forskellige hoteller og så skal du tilmed have styr på, hvad det nu lige var for en lufthavn, du havde bestilt lejebilen i. Så har du brug for en app, der kan holde styr på det hele for dig. Appen TripIt har en genial funktion, der gør det nemt: Du videresender blot din bookingbeskæftigelse på mail til plans@tripit.com. Herfra importeres dine rejseplaner automatisk og organiseres, så de er overskuelige. Nemt og altid lige ved hånden - det er til at blive helt afhængig af. Appen findes i en gratisversion som dækker behovet for de fleste.

6: Betal med kreditkort

Det kan koste nogle få ekstra kroner i gebyrer, når du skal betale, men det svarer sig hurtigt at betale rejse, hotel og lejebil med dit kreditkort. De fleste kreditkort har nemlig rejseforsikring inkluderet, når du betaler med kortet. Så slipper du for at købe en separat forsikring. Men hvis du virkelig er smart, erhverver du dig et kort, der tilmed giver dig bonuspoint på dine køb. Nykredit Mastercard Gold er et eksempel på sådan et kort. Her får du både rejseforsikring samt bonuspoint hos SAS (udover bonuspointene du får direkte af SAS). Kortet er gratis for nogle af bankens kunder.

7: Dobbeltbook – afbestil

Nogle gange er du ikke fleksibel med datoerne og skal bare af sted. Priserne går op, hvis du venter for længe. Men der er jo også chancen for, at der dukker billigere billetter op som restpladstilbud. Hvad skal man gøre? Gør det enkelt: Book en flybillet med gratis afbestilling (se punkt 4) og book et hotel med gratis afbestilling i god tid før rejsen. Finder du noget billigere i løbet af de næste måneder, afbestiller du bare og kaster dig over lavpristilbuddet. Og kommer de ikke, ja så har du altid din første rejse på hånden.

8: Betal ikke for flysæde – tjek ind dobbelt

Flyselskaberne vil gerne tage ekstra betaling for, at du selv får lov at vælge dit sæde. Men det kan stort set ikke betale sig at bruge de ekstra penge. Det er enkelt selv at sørge for, at du kommer til at vælge dit flysæde - og kommer til at sidde sammen med dem, du rejser med. Du får en melding fra flyselskabet, når flyet er åbent for check-in. Så tjekker du ind online hjemmefra og får automatisk tildelt et sæde. Men når du kommer til lufthavnen på afrejsedatoen, går du til indcheckningsautomaten, selvom du allerede er checket ind. Hér vælger du ”byt sæde” og ser, om der er nogen bedre sæder ledige. Det er gratis.

9: Gratis lejebil

Når du lejer en bil på ferien, kan du ofte aflevere bilen et andet sted end der, hvor du lejede den. Men det er ikke altid, at udlejningsselskaberne har bemanding til at køre bilerne tilbage til udgangspunktet. Derfor tilbyder nogle selskaber, at du gratis kan køre deres lejebil retur til hovedsædet. Du bliver altså selskabet returchauffør, og de betaler i retur ofte for både benzin og vejafgifter. Nogle selskaber gør det mere systematisk end andre. Hertz har lavet tjenesten www.hertzfreerider.dk – hér kan du registrere dig og se, hvilke biler der skal køres hjem.

LÆS OGSÅ: 7 turisttyper du møder på din ferie

10: Få refusion på billigbilletter

Selvom du har købt en billigbillet til nogle få hundrede kroner, har du krav på refusion, hvis billetten ikke benyttes. Du kan ikke få hele billetprisen retur, men du kan få flyafgiften refunderet. Selskaberne er ikke specielt opsatte på at oplyse dette, men hvis du kontakter dem, er de forpligtet til at tilbagebetale den ubenyttede afgift.

11: Rabatkoder til lejebiler

De store udlejningsselskaber har en række aftaler med private foreninger og firmaer. Der er derfor stor sandsynlighed for, at du allerede er medlem af en ordning, der giver dig rabat, fx gennem dit arbejde. Du kan søge på nettet efter de specifikke rabatkoder: Avis’ rabatkoder hedder AWD, Hertz’ rabatkoder hedder CDP og Sixt’s rabatkoder hedder CD.

LÆS OGSÅ: 7 eksperters forslag til de fedeste ski-ferier

LÆS OGSÅ: 21 typer der tydeligvis ikke har forstået vigtigheden af solcreme

LÆS OGSÅ: 8 ting du skal opleve i Stockholm