Byt en agurk til en gin og tonic
På World Cucumber Day 14. juni kan du veksle den vandholdige grønsag til en iskold gin og tonic på en lang række barer over hele Danmark.
Agurken får slet ikke den ros den fortjener. Til hverdag ses den oftest som kedelig og smagsløs, og i sommermånederne, når Folketinget holder ferie og medierne fyldes med grilltips og vejrudsigter, kalder vi det agurketid.
Men hvorfor ikke hylde den underligt aflange, nubrede, grønne pølse, der er lige så god rå som syltet, grillet som kogt? Man må dog sige, at den har fået sin renæssance, da gin og tonic blev ny hofdrik hos den kreative klasse, men alle tænker jo, at den blot er til for syns skyd. En social markør om man vil, for ellers kunne det jo lige så godt være en vodka-Sprite, man spyttede i.
Du ved det sikkert ikke, men 14. juni hvert år er Agurkens Dag, og i den forbindelse har Hendriks gin valgt at hædre grønsagen med en agurk-byttebørs. På en lang række barer over hele Danmark kan du i en time medbringe en agurk og veksle den til en iskold gin og tonic. Om det er drue-, skole- eller asieagurk spiller ingen rolle.
Agurketimen er mellem 18.00 og 19.00 den 14. juni på følgende barer:
Jylland:
Cafe Viggo, Åboulevarden 52, 8000 Aarhus
The Hideout Cocktail Bar, Åboulevarden 35, 8000 Aarhus
Rømer, Åboulevarden 50, 8000 Aarhus
Cross Café, Åboulevarden 66, 8000 Aarhus
FF, Åboulevarden 30, 8000 Aarhus
CORFITZ - Søndergade 21, 8700 Horsens
Portlands - Skolegade 48, 6700 Esbjerg
Dronning Louise - Torvet 19, 6700 Esbjerg
Relax Bar - Klostergade 2C, 7100 Vejle
Vinbaren - A L Passagen 5, 6000 Kolding
Fyn:
Under Uret - Gerritsgade 50, 5700 Svendborg
Café Kræz - Gråbrødre Pl. 6, 5000 Odense
København:
The Bird & The Churchkey, Gammel Strand 44, 1202 København
Papa Bird, Kødboderne 7, 1717 København
Tivoli Bird, Bernstorffsgade 3, 1755 København
Strøm, Niels Hemmingsens Gade 32, 1153 København
Nimb Bar, Bernstorffsgade 5, 1577 København
No64, Højbro Pl. 19, 1200 København
Toldboden, Nordre Toldbod 18-24, 1259 København K.
LÆS OGSÅ: Klassiske Cocktails: Sådan laver du den perfekte Old Fashioned
LÆS OGSÅ: For eller imod: Den lækre festival
LÆS OGSÅ: Ny øltendens: På de belgiske bryggerier skal øllen være syrlig