Derfor skal du se Simon Juls nye madprogram
Simon Jul har lavet meget mad foran et kamera, men han har aldrig haft sit helt eget madprogram. Det har han nu. Sammen med sine allerbedste venner endda. Og selvom maden er i fokus, er det lige så meget fællesskabet og kærligheden, der indfinder sig ved at dele et måltid hjemmekokkereret mad, det hele handler om. Det er dårlige jokes, ægte hygge og brandgod kogekunst.
Simon Jul koger og frituresteger en ribbensteg til retten Moh Krob i første afsnit af 'Oraklet fra Fondue'.
Det første, der møder dig, når du tænder for Simon Juls allerførste madprogram, er en velkendt stemme, der byder dig velkommen. Det er Andreas Bai Duelund, kendt som Bai-D fra Suspekt, der bag lyden af rolige strygerinstrumenter kort forklarer konceptet bag ’Oraklet fra Fondue’, som programmet hedder.
Normalt er Bai-D bedst kendt for at kaste lumre rim afsted mod din øregang, men her snakker han roligt til hjertet og maven om venskab, fællesskab og dejlig mad. Han kalder programmet for et fordøjelsestestamente.
Simon Jul kalder det selv for en samling af ”madminder”, som han og hans to venner Martin ’MJ’ Jensen og Martin Skovbjerg har lavet til resten af røvhullerne i vennekredsen.
Det er produceret af dem selv – til dem selv. Den eneste regel lader til at være, at der ikke er nogen regler, men at det bare skal handle om god mad og at spise sammen med sine nærmeste. Og selvom man ikke er en af røvhullerne i vennekredsen, må vi gerne ”være med på en kigger”, som Bai-D slutter introen af.