”Er der ikke blevet tilbudt kaffe i klokken ni-pausen, så er det noget, man snakker om. Så siger man: ’Ah, det’ sygt, de ikke lige tilbyder kaffe!’”

Der findes ikke en nedskrevet etikette for, hvordan man bør byde sine håndværkere velkommen. Vi har spurgt en håndværker.

”Er der ikke blevet tilbudt kaffe i klokken ni-pausen, så er det noget, man snakker om. Så siger man: ’Ah, det’ sygt, de ikke lige tilbyder kaffe!’”
Offentliggjort

Er folk generelt gode til at tilbyde kaffe eller deslignende, når du er ude på besøg?

”Ja, det vil jeg sige, at folk faktisk er.”

Er det hver anden, der tilbyder kaffe, eller er det stort set alle?

”Jeg vil sige, at det er to ud af tre.”

Er det noget, man som håndværker lægger mærke til, hvis det ikke sker? Bliver man fornærmet?

”Ja, det bliver man. Er der ikke blevet tilbudt kaffe i klokken ni-pausen, så er det noget, man snakker om. Så siger man: ’Ah, det’ sygt, de ikke lige tilbyder kaffe!’ Det er helt klart noget, man forventer.”

Hvad er det bedste, du er blevet budt på?

”For nylig fik jeg serveret sandwich til frokost, hvor kunden på forhånd havde sagt, at vi ikke behøvede at tage madpakker med.”

Det gør vel næsten, at man gør sig mere umage?

”Du får et stykke arbejde, der er udført 10 procent bedre og hurtigere, end hvis der ikke havde været frokost. Det værste er til gengæld, når man ikke må låne kundens toilet.”

Sker det tit?

”Det er måske hver fjerde. Og så må man køre på tankstationen eller – som mange gør, men ingen snakker om – skide i en murespand omme bag i kassevognen.”

Den har du lavet?

”Op til flere gange. Det er bare ikke noget, man snakker om.”

Lige til sidst: Hvorfor er det egentlig så svært for håndværkere at ramme rigtigt i forhold til klokken?

”Vi har for travlt, simpelthen. Man presser dagen for meget og tror, man kan nå det hele på det halve. Og så vil jeg sige, at langt de fleste håndværkere nok er tidsoptimister.”