Bliver trestjernet det nye svar på fem stjerner? Michelin-guiden kaster sig over verdens hoteller

Disruption i hotelbranchen!

Bliver trestjernet det nye svar på fem stjerner? Michelin-guiden kaster sig over verdens hoteller
Offentliggjort

Vi satser på, at du kender til Michelin-guidens oprindelseshistorie, så lad os springe den over og i stedet konstatere, at som det jo er med mange succesfulde ting, tager tingene ofte om sig med tiden. Gror vildere, får et nyt ben på.

Det samme synes åbenbart – med en del forsinkelse – at gælde for den verdenskendte Michelin Guide, som de fleste nok vil forbinde med topgastronomi og en værre palaver op til den årlige uddelingsceremoni.

Da Michelin-guiden med direktør Gwendal Poullennec (godt navn) i spidsen i sidste uge afholdt pressemøde i Paris, var de fleste journalister og andre interesserede dukket op i den tro, at de blot skulle høre om Michelin-guidens nye booking-funktion, skriver Børsen i en artikel.

Og de fik da også ret langt hen ad vejen. For det er nu muligt at booke ophold på luksushoteller, der tæller alt fra Morgan’s Rock Hacienda & Ecolodge i Nicaragua til The Plaza i New York, gennem Michelin-guidens app og hjemmeside – som en slags Booking.com, bare indsvøbt i guld og diamanter og velduftende room sprays.

Men Poullennec havde også en overraskelse med i sit hvide skjorteærme af poplin. På scenen kunne han nemlig introducere en helt ny guide under Michelin-fanen, nemlig: La Clef Michelin, Michelin-nøglen (ej at forveksle med Les Clefs d’Or – på dansk: De Gyldne Nøgler – der uddeles til de bedste concierges i verden).

Nøglen vil fra starten af næste år blive uddelt til de – ifølge Michelin-guiden – bedste hoteller i verden, som på den ene eller anden måde adskiller sig på en positiv måde. Mere konkret er det fem kriterier (adgang til lokal oplevelse; service- og komfortniveau; arkitektur og indretning; noget med autenticitet; sammenhæng mellem kvalitet og pris), som Michelin-guiden vil måle på, men det er endnu uvist, om den nye hotelguide vil lægge sig i slipstrømmen af restaurantguidens vokabularium (1, 2, 3 stjerner) – det vil Michelin Guide og Gwendal Poullennec først løfte sløret for i starten af 2024.

Én ting er dog sikker: Danmark skal nok sikre sig et godt bundt.