Der findes køkkengrej, og så findes der Le Creuset
En respekt for det traditionelle håndværk, en kompromisløshed, når det gælder kvalitet og ikke mindst et ikoniske design hæver det franske køkken-brand op på et niveau over de andre.
Det syntes netop at være et opgør med gryder i sløj kvalitet, da Armand Desaeghe (støbejernsspecialist) og Octave Aubecq (emaljeringspecialist) grundlagde Le Creuset i 1925. Det franske køkken-brand bygger den dag i dag på de samme værdier, som det gjorde den gang: Respekt for det traditionelle håndværk og en kompromisløshed, når det gælder kvaliteten, herunder den i dag designerikoniske Le Creuset-gryde.
For det er den runde støbejernsgryde ved navn Cocotte (fransk ord for gryde), der først og fremmes er synonymt med det franske køkken-brand. Gryden var det første produkt, som blev fremstillet på støberiet i Fresnoy-le-Grand, hvor Le Creusets samlede støbejernprodukter fortsat fremstilles den dag i dag.
Dermed er den ikoniske gryde også ideel, når der f.eks. skal serveres oksehalegryde (se opskrift) eller én af vinterens mange andre simreretter. For det er endnu et aspekt, der ophøjer Le Creuset i forhold til almindeligt grydegrej: Gryden kan understøtte alt fra simreretter over bagværk til stegning af kød og grøntsager ved høje temperaturer.
Som pot og pande
Men mens bagforme, peberkværn og køkkenredskaber måske hører til længere ude i familietræet, så er gryden og panden som… ja, pot og pande. Le Creusets støbejernspande udmærker sig nemlig, ligesom gryden, ved at kunne tåle meget høje temperaturer, alt imens panden sikre en jævn og stabil varmefordeling.
Panden er oplagt til stegning af et stort stykke kød fra slagteren. Her vil du kunne opnå både en lækker stegskorpe og samtidig bevare saften i kødet.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.