Sponsoreret indhold

Sådan finder du den rette øl til din mad

Du kender det! Du skal lave middag og vil gerne servere en øl. Men hvilken? Ligesom med vin passer forskellige øl til forskellige retter.

Sådan finder du den rette øl til din mad
Offentliggjort

Sponsoreret af Craftedby

Vi har lavet en simpel oversigt, der let guider dig til det helt rigtige øl-valg til din menu. Og det om øllen skal bruges i maden, før maden eller til maden. Et godt råd er, at mad og drikke ikke skal kæmpe imod hinanden, men komplimentere uden hver især at blive for dominerende.

Foto: Jesper Glyrskov

HVILKEN ØL SKAL DU SÅ VÆLGE?

Hvis du vil være helt sikker på, at øllen matcher maden, så kan du faktisk lave din egen øl med din personlige smagspræference. CRAFTED BY er et dansk mikro-bryggeri med rødder i Carlsberg. Hvis du endnu ikke er stødt på dem, så er det et nyt koncept, som gør det muligt at lave sin helt egen øl online (altså smag, farve, styrke, osv.) så den matcher maden. Nå ja, og som en sidegevinst kan man også designe sin egen etiket og det hele tager kun 5 minutter. Hvis man har svært ved at vælge, kan man også blot bestille nogle af ‘Brygmesterens favoritter’ som allerede er brygget – og så nøjes med at designe etiketten.

CRAFTED BYs brygmester, Jon, har mere end 30 års erfaring som brygger. Han har udvalgt de 3 vigtigste smagselementer i øl, så øllen bliver lige som du ønsker den. På en skala fra 1-5 kan du tilpasse bitterhed, farve og styrken i din øl. Her kommer lidt om, hvad de tre elementer gør for smagen i din øl:

Design dine egne øl hos CRAFTED BY via 5 simple trin

Tip: Mangler der et smagselement i retten, kan du tilføje det ved f.eks. at vælge en passende øl, der bidrager med enten syrlighed fra hvede øl, ristede noter fra en porter eller bitterhed, som i en Pale Ale eller IPA.

Bitterhed: Når vi taler om øl, så er bitterhed positivt. Det er den behagelige skarpe, lidt tørre fornemmelse, som giver en lang eftersmag alt afhængigt af, hvor højt graden af bitterhed bliver sat.

Farve: Øllets farve går typisk fra lys over gylden til mørk. Jo mørkere din øl er, jo flere ristede smagsnoter har den, fordi den malt der farver den, er hårdere ristet.

Styrke: Øllets styrke påvirker både alkoholprocenten i din øl, og hvor fyldig den føles. Jo stærkere øl, jo mere frugtsmag og sødme samt fylde.

Design dine egne øl hos CRAFTED BY via 5 simple trin

HVILKE MADRETTER TIL HVILKE ØL-TYPER?

Design dine egne øl hos CRAFTED BY via 5 simple trin

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide og Øl