Drop den billige, smagsløse balsamicoeddike og lad en ordentlig flaske dominere i dit køkken

Drop den billige, smagsløse balsamicoeddike og lad en ordentlig flaske dominere i dit køkken
Offentliggjort

Jeg er af den klare overbevisning, at alle bør have en bred pallette af eddiker stående hjemme i køkkenet: æblecidereddike, rødvinseddike, hvidvinseddike, riseddike til syltning og selvfølgelig balsamicoeddike, som er den, jeg oftest tyer til.

Både i tilsmagningen, men mest af alt som smøremiddel til de enkle salater, jeg er blevet særdeles glad for at lave som tilbehør til alt fra pasta til smørrebrød.

Som de fleste andre har jeg hertil fået smag for en balsamico-vinaigrette med olivenolie og en smule sennep i.

Og selvom den balsamicoeddike, man kan få til 25 kroner for en kvart liter i Kvickly, egentlig fungerer ganske udmærket til formålet, er det bare ikke noget, der kommer buldrende med masser af smag og fejer benene væk under én.

Det gør denne spegede sag fra den italienske balsamicospecialist Aggazzotti til gengæld. Den ligger (ligesom de fleste andre luksuriøse udgaver af eddiken) i den søde ende af balsamicospektret og er så koncentreret i sin smag og konsistens, at den næsten bliver sirupsagtig og vil kunne gå til en dessert.

Samtidig har den masser af umami og en fed smag af egetræslagring i sig. Jeg kunne drikke den rent.

Aggazzotti, Aceto Balsamico di Modena IGP ’Oro’ til 199 kr. for 25 cl hos detitalienskekøkken.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Anmeldelser og Mad