Skal vi nu til at drikke vin fra ... Libanon?!
Hvad skal man egentlig drikke i september? Her er et godt bud.
Foto: PR
Der er en grund til, at vine fra de vigtigste distrikter i Frankrig, Italien og Spanien er så eftertragtede: De smager som oftest forbandet godt.
Men når du af og til kvier dig over at betale himmelflygtende summer for vin, som alle andre i øvrigt også drikker – bourgogne har jo nærmest udviklet sig som en Novo Nordisk-sikker investering – så er der heldigvis råd at hente.
Flere og flere får øjnene op for vin fra mindre, men særdeles spændende vinlande, se bare hvad Danmark efterhånden er i stand til at producere, og er man i eksotisk humør, er der god grund til at kigge mod Libanon.
Landet bliver ikke besunget så højt herhjemme, men som et af verdens ældste vinlande (der har været vinproduktion i Libanon i flere tusinde år) er der grund til at få det ændret.
Libanon, der har en historie vævet tæt sammen med Frankrig, har 300 solskinsdage om året og vinmarker, der ligger højt, hvilket giver gode betingelser for dyrkning.
I Danmark har fire venner startet en lille import herfra, Akeed Vin, med en ambition om at bringe libanesisk vin til vores breddegrader. Udvalget er endnu sparsomt, men der er sjove og gode flasker iblandt.
Tag bare deres pet nat (pétillant-naturel, naturlig mousserende) rosévin fra det nordlige Libanon, der er naturlig og bliver tappet på flaske, efter vinen har fermenteret i 20 dage, hvorefter den modnes i fem måneder.
Vinen er lavet af 80 procent sangiovese og 20 procent merwah af 150 år gamle vinranker.
Resultatet er en livlig og boblende rosé, der smager af høj sommer og libanesisk livslyst.
Mersel, Lebnat Petnat Rosé (sparkling) til 220 kr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Alkohol og Vin