Peter Falktoft: "I al beskedenhed tror jeg, at der er mange, der kunne lære noget af mig"
Hans største svaghed er hans største styrke, siger han: Temperamentet. Sammen med en solid portion selvtillid og talegaver har det iltre sindelag ført 33-årige Peter Falktoft et godt stykke væk fra det liv med skoleskifte og slagsmål, der var hans barndom. I dag er han blevet voksen, fortæller han til Rasmus Elmelund. Men han er stadig uden nåde over for de mennesker, han betragter som idioter.
Foto: Samy Khabthani
Historien om Peter Falktoft burde egentlig begynde i Risskov, den århusianske forstad, han er vokset op i, og som han føler en usigeligt stor kærlighed for. Sjældent går der mere end nogle få minutter i den speedsnakkende journalist og radioværts selskab, før han bringer sit ophav op.
”Jeg er jo proletar! En bøv fra Jylland. Søn af en stewardesse!”
Ophavet er et paradoks, for mens Risskov er en rigmandsghetto, Aarhus’ svar på Gentofte, taler Peter Falktoft konsekvent om sig selv som en plebejer fra provinsen. Det vender vi tilbage til.
Jeg møder ham, af alle steder, på den spanske charterdestination Gran Canaria. Sammen med en håndfuld mere eller mindre kendte danskere og et produktionshold er han blevet fløjet herned, fordi han skal medvirke i reality-programmet ’Over Atlanten’ på Kanal 5. De seks deltagere, som blandt andet tæller Hella Joof og Nicolaj Kopernikus, skal blive enige om at transportere sig 7.000 kilometer tværs over Atlanterhavet på et sejlskib uden følgebåd eller redningshelikopter. Med sig ombord har de en læge og sejlsportsmændene Jesper Bank og Martin Kirketerp, samt én vandtæt taske pr. mand.