Er det overvurderet eller undervurderet at spise pizza med kniv og gaffel?

Skal pizzaen skæres ud eller må den spises med kniv og gaffel? Nyt afsnit af ’Arbejdstitel’ ude nu, hvor de to værter sammen med gæst Sebastian Quistorff diskuterer netop det og meget mere.

Er det overvurderet eller undervurderet at spise pizza med kniv og gaffel?
Offentliggjort

Sponsoreret af Gastrotools

En af Arbejdstitels hofretter er pizza. Romersk pizza, napolitansk pizza, New York-Style, Detroit-style, bring it on. Den er god både på stedet og som take-away, hvis du gerne vil spise derhjemme.

Men hvordan er det nu lige med at skære pizzaen ud?

Det danner grundlag for et af spørgsmålene til Overvurderet/Undervurderet i det nye afsnit af Euromans podcast ’Arbejdstitel’, hvor de to værter Oliver Enné og Kristoffer Dahy Ernst har inviteret Sebastian Quistorff, medindehaver af Prolog Coffée, med som gæst.

Og selvom lytterne normalvis er gavmilde med spørgsmål til Overvurderet/Undervurderet, er det denne gang Oliver, der gerne vil have svar på et dilemma:

Er det overvurderet eller undervurderet at spise pizza med kniv og gaffel?

”Overvurderet!” er Kristoffer hurtig til at udbryde. ”Helt blæst!”

Sebastian Quistorff er enig og supplerer:

”Det er helt væk,” siger han.

Kristoffer mistænker Oliver for at have tillagt sig en ny vane. Han vil vide, om det er en ny ting, Oliver er begyndt på.

”Jeg gør det a-l-d-r-i-g,” er svaret fra Oliver. Så skulle den mistanke være aflivet.

”Har du set nogen, der gør det?” spørger Kristoffer. Oliver svarer:

”Jeg ved jo, at der er tradition for at gøre det i visse dele af Italien. Og jeg sad på Diamond Slice for ikke så lang tid siden…”

”Er der folk, der spiser med kniv og gaffel på Diamond Slice?!” afbryder en tydelig oprørt Kristoffer, der for sit indre blik har mere end svært ved at se pizzaslices blive spist med kniv og gaffel på Københavns vel nok mest hypede pizzeria.

”Det er der,” kan Oliver bekræfte.

”Det er jo sindssygt,” måber Sebastian Quistorff.

”I skal ikke kigge på mig,” siger Oliver, som ikke vil skydes mærkelige vaner i skoene, bare fordi han er budbringer og stiller spørgsmålet.

”Pizzaer, der ikke er skåret ud, er jo en frygtelig opfindelse,” siger Kristoffer.

Sebastian er meget enig, og ønsker også at udtrykke sit klare ståsted. Han opponerer stærkt mod det. Kristoffer fortsætter:

”Jeg er godt med på, at pizzaer, som du spiser på steder, hvor de bliver serveret på en tallerken… den bliver jo ikke dårligere af at blive skåret ud. Men det er som om, der er nogen, der insisterer på, at det bliver mere ægte, hvis man gør det på den måde.”

Sebastian Quistorff deler en oplevelse:

”Jeg oplevede det med en, og nu vil jeg ikke sige navnet, pizzakæde, som sælger bedre pizzaer. De skriver jo, at hvis man bestiller det take-away…”

”Du må godt oute Otto,” bryder Kristoffer ind med henvisning til Rasmus Oubæks pizzakæde Otto, der efterhånden dækker hele København.

”Vi kan godt regne det ud. Vi er ikke dumme Sebastian,” siger Oliver.

”Haha. Der skriver de jo, at der bliver den for hurtig kold. Hvad er det for noget? Nej, den gør ikke. Hold dog op med at skrive det.”

Det bliver sidste ord for denne debat. Ja, det er grotesk overvurderet at spise pizzaer med kniv og gaffel. Og hvis du henter pizza fra et sted, der nægter at skære den ud, har du carte blanche fra Arbejdstitel til at brokke dig.

Du kan høre hele det nye afsnit af 'Arbejdstitel' på alle podcastplatforme nu.

Hvis du spiser for meget pizza og selv trænger til at lave mad, så skal du tjekke gastrotools.dk ud. Gastrotools er nemlig sponsor på dette afsnit af 'Arbejdstitel', hvor de to værter med deres gæst Sebastian Quistorff er taget til Kristoffers sommerhus for at lave smash burgere på Gastrotools stegeplade over bål. Lyt til hele afsnittet for at høre mere om Gastrotools eller tjek gastrotools.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Arbejdstitel og Kaffe