”Folk vil jo tro, at jeg er øksemorder, hvis jeg opkalder min søn efter mig selv”
I udlandet er det almindeligt, men herhjemme er det langtfra hver dag, man støder på det: fædre, der opkalder deres børn efter sig selv. Er det egentlig overvurderet eller undervurderet at gøre? Vi giver svaret.
Foto: Mathias Frejdahl Marker
Sponsoreret af HelloFresh
Et nyt afsnit af Euromans populære podcast ’Arbejdstitel’ har ramt din æter. Og vanen tro agerer de to værter Oliver Enné og Kristoffer Dahy Ernst smagsdommere uden grænser, når de vurderer, om fænomener, begreber og ting er enten overvurderet eller undervurderet.
Den faste lytter Aksel har skrevet til Kristoffer og vil gerne vide: Er det overvurderet eller undervurderet at opkalde sin søn efter sig selv? Oliver lægger ud med at svare:
”Jeg har også fået den mail, og jeg har bare svaret: ’what!’”?
”Altså, fordi du ikke vidste, at man kunne gøre det?” spørger Kristoffer.
”Der er jo ikke nogen, der gør det. Han skriver uddybende til mig, at han har en kollega fra Mexico, som har fået en søn, han kalder Pablo Jr. Men jeg har altså aldrig hørt om nogen i Danmark, der gør det,” konstaterer Oliver.
Anderledes velkendt er fænomenet for Kristoffer.
”Jeg kender nogen, der hedder det samme i tre generationer. Anders, Anders og Anders. Den førstefødte, altid Anders.”
Oliver ved knap nok sine levende råd. Og en af værtsparrets karakteristiske lange tænkepauser indtræffer, inden Oliver bryder tavsheden.
”Det er simpelthen for uniformt. Hvis jeg fik en søn, og vi blev enige om at kalde ham Oliver, ville folk jo tænke, at jeg var øksemorder.”
Kristoffer kommer i tanke om flere, der hedder det samme:
”Advokaten Knud Foldschack har jo en bror, der hedder Knud Foldschack. Deres far hedder også Knud Foldschack,” og så bryder latteren ud i studiet. ”Det er rigtigt. Tjek det på Wikipedia.”
Oliver tror snart ikke sine egne ører:
”Det er jo helt væk. Altså, det er jo sjovt,” og så nærmer Oliver sig noget, der ligner en konklusion.
”Det kan ikke være overvurderet, for der er ikke nogen, der vurderer det højt. Jeg vil faktisk sige: Nu, hvor du fortæller mig om det, så tror jeg, at den kunst eller den disciplin, det er at opkalde sine børn efter en selv, er så lavt vurderet i Danmark, at bare det at vi kan grine af det, gør, at det er undervurderet. Det er latterligt, men det er undervurderet.”
Kristoffer er begejstret for det. Og kommer i tanke om, at han selv bor med en 14-årig, han deler navn med.
”Jeg synes, det er fantastisk. Louises søn hedder jo faktisk også Christopher. Det har jeg faktisk ikke tænkt over, før jeg sagde det lige nu. Jeg er jo så ikke far til ham.”
”Nej, han er navngivet, før I lærer hinanden at kende, så det er mere et tilfælde,” siger Oliver.
”Det er et meget stort tilfælde. Men det er noget, som stadig er komisk, når vi møder andre mennesker, og jeg præsenterer ham. ’Det her er Louises søn, han hedder Christopher’.”
Og således blev de begge værter enige. Svaret er klart: Det er undervurderet at opkalde sin søn efter sig selv. Du kan lytte til ovenstående udveksling og meget mere i det helt nye afsnit af ’Arbejdstitel’, der er ude på alle podcast-platforme nu. Episoden hedder ’Om dårlige vaner’.
Dette afsnit af ’Arbejdstitel’ er bragt i samarbejde med HelloFresh. HelloFresh er velsmagende og lækre måltidskasser, der gør din hverdag meget nemmere. Brug koden ARBEJDSTITEL og få 1.245 kr. i rabat på de første fem måltidskasser. Tilbuddet gælder, hvis du ikke har haft HelloFresh de seneste 12 måneder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Arbejdstitel