Sulten efter italiensk mad er umættelig: Men hvor mange italienske restauranter i København kan du nævne uden at google?
Italiensk mad er populær som aldrig før. Overalt i København er der italienske spisesteder, og gæsterne flokker til. De to værter i 'Arbejdstitel' dyster i viden om restauranterne i det helt nye afsnit af programmet.
Når det kommer til mad, findes der næppe et mere traditionsbundet folkefærd end det italienske.
Maden skal helst være den samme hver eneste dag. Ethvert forsøg på modernisering af det italienske køkken bør blive mødt med mistro. Og det er en god tommelfingerregel, at kvaliteten af et sted er omvendt proportional med antallet af michelinstjerner.
Annonse
Det er blot nogle af de betragtninger, der er samtaleemne i det helt nye afsnit af Arbejdstitel. Italien er rammen, maden er italiensk og scenen er sat til den norditalienske by Trieste, som alle kender, men som ingen har besøgt – og så meget desto mere er der grund til at tale om, hvorfor italiensk mad hitter ikke bare i Italien, men i hele verden. Og særligt i Danmark lige nu.
Derfor indleder de to værter, Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné, med en lille konkurrence.
Gennem de seneste par år er der dukket endog rigtig mange italienske spisesteder op i de to værters hjemby, København. Men hvor mange kan de egentlig huske på stående fod?
På skift nævner de en italiensk restaurant – Mangia, Graziano, La Buca, Famo, Locale 21 og så videre og så videre – og der går utallige minutter før de er færdige med legen.
Det leder snakken videre til den italienske mads popularitet. Det er et tilgængeligt køkken, hvor alt helst skal være det samme hver eneste gang. Og den danske sult efter italiensk mad lader til at være umættelig, ligesom restauratører endnu ikke har nået et mæthedspunkt for, hvor mange italienske restauranter, der er plads til i København.
Det er lige præcis det, og meget, meget mere, der bliver talt om i det nye afsnit af Arbejdstitel, der er optaget on location i Trieste.
Annonse
Og så er der selvfølgelig den italienske kaffe, som de to værter får drukket rigeligt af på turen. De er nemlig taget til Trieste i samarbejde med den italienske kaffeproducent Illy, der med hovedkontoret og Università del Caffè har fået Trieste etableret som verdenscentrum for kaffekultur. Det er her, man kan uddanne sig i videnskaben bag kaffe, ligesom man som besøgende i byen også bør besøge Illy-fabrikken for at dykke ned i virksomhedens og kaffens rige historie.
Det nye afsnit af Arbejdstitel: ’Om den umættelige sult efter det italienske køkken’ er ude på alle platforme nu.
illy – kvalitet kondenseret i hver enkelt kop
illy blev grundlagt i 1933 med en drøm om at tilbyde kaffedrikkere verdens bedste kaffe. Drømmen og missionen lever stadig, og de sidste 90 år har illy dedikeret til at opnå den perfekte bønne og kaffeoplevelse. På rejsen fra bønne til det endelige produkt sikrer 135 kvalitetskontroller, at intet bliver overladt til tilfældighederne.
Med en B Corp-certificering og en anerkendelse for 11. år i træk som en af ’Verdens mest etiske virksomheder’ har illy stort fokus på bæredygtighed og etik: Kvalitet, respekt for mennesker og omsorg for planeten.