Opskrift: Pimm's Cup er Wimbledon-publikummets foretrukne cocktail og din nye sommerfavorit
De varme måneder inviterer til lette cocktails til de døsige timer ud på eftermiddagen, hvor solen begynder at stå lavt. Vi har allieret os med Nick Kobbernagel Hovind, en af Danmarks bedste bartendere, der her giver sit bud på den helt oplagte sommerdrink.
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Vi satte Nick Kobbernagel Hovind stævne på Brønnum, som ligger i August Bournonvilles Passage 1 ved det Kgl. Teater. Her har den kreative klasse i København i mere end 100 år festet, danset og drukket, og efter i en årrække at have fungeret som billetluge til teatret, genopstod stedet i 2015 igen som bar. Menukortet byder på et stort udvalg af vine, champagner samt cocktails.
Det er Wimbledon-publikummets foretrukne cocktail, og det er intet under, for det er en drink, der emmer af stilfuldhed og traditioner og samtidig ikke er for bedaget. Drinkens base er Pimm’s No 1, en slags hedvin i stil med vermouth, der er baseret på gin og med nuancer af bær, frugter og urter.
De øvrige ingredienser kan der leges med, og det er noget, der passer godt til sommertilværelsen, hvor vi har bedre tid og overskud til at give os i kast med en udforskning af, ja, fx køkkenhaven. Drinken her bliver nemlig kun bedre, jo flere frugter og urter du kan proppe i, men vigtigst af alt er agurk, citron, appelsin og mynte.
Alkoholprocenten er ikke så høj, 25 procent, og det taler godt ind i tidens trend, hvor folk drikker mindre stærk alkohol, men af bedre kvalitet. Alt i alt den perfekte sommerdrink, der kan kæles for, og som samtidig ikke får dig til at miste besindelsen af alkoholkådhed. Skål!
Annonse
Det skal der i
6 cl Pimm’s No 1
Rabarber
Jordbær
Æbler
Ingefær
Bær
Mynte
Ginger Ale
Is
Sådan gør du
Skær dine frugter og din mynte ud i pæne udskæringer, og put det i dit glas. Tilsæt isterninger og Pimm’s No 1. Top af med ginger ale, og rør forsigtigt rundt. Man kan eventuelt udskifte ginger ale med mousserende vin, så man får en lidt tørre udgave, der egner sig godt som aperitif.
Nick Kobbernagel Hovind
43 år og har over 20 års erfaring fra den danske cocktailbranche. Blev i 2007 barmanager for Ruby i København. I den periode vandt baren anerkendelse som en af verdens bedste cocktailbarer. Han har siden da overtaget den daglige drift af de tre barer Ruby, Lidkoeb og Brønnum, samt den nyeste tilføjelse, Lille Fortun i Lyngby.