De seneste 17 dage har været et orgie af sejrssmil, sejrstårer og sejrsbranderter i Rio. Og det er ikke underligt, hvis der et sted i dig nu lurer en følelse af, at det burde have været dig, der var trådt op på skamlens øverste trin.
Et ønske om, at det var dig, der kunne bade dig i blitzlyset, mens du kyssede, klappede eller bed i den ædelmetalkiks, der var blevet hængt om halsen på dig. Bare i en eller anden af de utallige opfindsomme sportsgrene, som man glemmer alt om, bortset fra de to uger hvert fjerde år, hvor de pludselig dukker op til mediernes overflade.
Til dem, der nu sidder og overvejer, om de fra i morgen skulle gå i skarp træning for at hjembringe en guldmedalje fra OL i Tokyo i 2020, har BBC regnet på, hvilken sportsgren, der er størst sandsynlighed for at få succes i.
Annonse
For selv om Usain Bolt har bebudet, at han ikke stiller op næste gang, er det næppe mændenes 100 meter, du skal gøre dig forhåbninger om at triumfere i. Hele verden er jo løbere, også selv om det bare er efter bussen.
Hvilket får BBC’s journalist til at anslå, at der er 900 millioner rivaler i den OL-egnede aldersgruppe fra 20 til 35 år. Hvilket skulle gøre det 11 gange mere sandsynligt, at du bliver knust af en meteor, end at du vinder sprinternes mest prestigefyldte distance.
På samme måde skulle fodboldens verdensomspændende popularitet gøre det 2390 gange mere sandsynligt, at du bliver angrebet af en kødædende bakterie, end at du bliver den nye Neymar.
Men hvilke sportsgrene er så blandt de statistisk set mindre trafikerede og derfor - hvis man ser helt bort fra ting som talent, fysiske fortrin og mental styrke - nemmeste at vinde?
BBC nævner sjovt nok en disciplin, som vi danskere det seneste døgns tid har klappet hinanden flittigt på ryggen i og over. Nemlig håndbolden. Det hænger for eksempel sammen med, at der næsten ikke er nogen af de ellers medaljeslugende amerikanere og briter, der går op i den herhjemme så folkekære sport.
10.000 håndboldspillere anslås der at være i USA, og de får ikke megen hjælp med på vejen.
Annonse
“Vi får 0 dollar fra den amerikanske Olympic Committee for High Performance og 0 dollar fra den amerikanske regering,” siger Mike Cavanagh, CEO for det amerikanske håndboldlandshold.
BBC giver dig chancen 1 mod 16.000 for at blive den næste Mikkel Hansen.
Men det kan selvfølgelig blive meget mere niche end håndbold, og BBC vurderer den mindste udøvergruppe af en OL-disciplin til at være kapgængerne – en gruppe, der dyrker en sportsgren så obskur, at den er forklædt som en hverdagsbeskæftigelse, som BBC skriver.
Desværre holder journalisten tallene for sig selv i forhold til, hvorfor lige kapgang skulle være den mest tyndtbefolkede sport.
Men den britiske forening for kapgang kender til i hvert fald 4300 mennesker, der går om kap i England, så dem skal du i hvert fald tage i betragtning, inden du tillægger dig det karakteristiske hoftevrid.
LÆS OGSÅ: Twitters brugere vil have lyssværds-badminton på programmet