'Vikarlandsholdet' må gøre alle reality-castere vanvittige af misundelse
'Vikarlandsholdet' på DR er præcis sådan, som et reality-program i 2021 burde være. Ægte personligheder, der er sendt på en fuldstændig umulig mission. Dokumentarserien illustrerer på bedste vis den danske mentalitet og giver associationer til vores magiske og urealistiske sportspræstationer i 90'erne. Det er rørende tv og fyldt med one-liners: 'Tag den Yankie-bar, så er du klar'. Tak for den, 'Faxe' - og tak for jer, Fønss, Vobbe og alle jer andre sande helte.
Foto: Anders Kjærbye & DR
Jeg er et 89'er-barn.
Derfor har jeg været forkælet med uhørte danske sportspræstationer i min barndom: Det startede selvfølgelig med EM-guldet i 1992. Fire år efter vandt Ørnen fra Herning Tour de France. Poul Erik Høyer slog alle ved OL i Atlanta senere den sommer i badminton og jublede på den mest legendariske måde ved at flå trøjen i stykker. Til samme OL lavede De Jernhårde Ladies et utroligt comeback i finalen mod Sydkorea.
På klubfronten i fodbold tæskede B 1903 Søren Lerbys Bayern München-mandskab med 6-2 i starten af 90'erne. OB leverede Miraklet i Madrid og slog Michael Laudrup og Real Madrid ud af 4. runde af UEFA Cuppen i 1994. Samme store turnering, hvor Brøndby tre år forinden nåede frem til semifinalen mod Roma.
Det er i ens barndom, at man forelsker sig i sport. Bliver du ikke ramt i de afgørende år, så kommer fascinationen nok aldrig. Fordi jeg oplevede så mange vilde danske sportspræstationer i netop min barndom, blev jeg også forvænt til en jubeloptimist. Og jeg kan stadig ikke slippe det helt. Jeg bliver ved med at tro på, at Jakob Fuglsang kan vinde Tour de France, og at vi en dag genvinder EM-pokalen i fodbold. Hvorfor ikke allerede til sommer på hjemmebane?