Nordhaleøen

København kan få en ny ø

En byudviklingsvirksomhed vil forbinde de to områder for at afhjælpe klima- og trafikproblemer i hovedstaden.

Nordhaleøen
Offentliggjort

Den voldsomme befolkningstilvækst i København gennem de seneste år har medført stor debat om, hvordan man kan afvæge det medførte øgede pres på trafikken. Samtidig vil man fra kommunens side gerne klimasikre den danske hovedstad og undgå oversvømmelser grundet det stigende havniveau.

Blandt de mest omdiskuterede løsningsforslag på trafikproblemet er en havnetunnel, som skal gøre det muligt at køre fra Helsingørmotorvejen til eksempelvis Øresundsbroen eller Kastrup Lufthavn uden at skulle igennem Indre By. Men nu er virksomheden Urban Power kommet med deres bud på en løsning på trafikkaosset i Københavns hjerte - og de medtænker i samme omgang stormflodssikring, infrastruktur og byudvikling, skriver Estate Media.

Urban Powers forslag går ud på at forbinde Nordhavn og Refshaleøen med en ny ø - 'Nordhaleøen'. Firmaet selv kalder på sin hjemmeside øen for "det manglende link i et fuldt forbundet og bæredygtigt København" og fortæller, at man med øen ikke bare får omledt biltrafikken og skabt vandbarrierer, men at det også skal være et sted, hvor man kan cykle, gå og tage metroen til og fra. Planen er også, at man på øen vil anlægge en helt ny bydel med 900.000 kvadratmeter til boliger, kontorer og andet.

Den nye Nordhaleø skal være forbundet med resten af Københavns infrastruktur og have bolig- og kontorområder. Foto: Urban Power

Firmaet slår også an på, at den nye ø vil være den mest bæredygtige løsning på problemerne, idet den vil stå i minus, når det kommer til udledningen af kulstof. På øen kommer der nemlig til at blive produceret mere energi, end den forbruger.

Til Estate Media siger Rune Veile, partner i Urban Power, at man med Nordhaleøen undgår de "store ar i overfladen", som havnetunnelen kan give. Desuden vil der på øen blive skabt en ny cykelrute med usigt over byen, som understreger Københavns internationale image som en bæredygtig cykelby.

"Der har allerede været diskuteret flere spændende utopiske fremtidsscenarier for udvikling af København ud i Øresund, men dette forslag er et realistisk bud, som kan implementeres inden for ganske få år," siger Rune Veile til Estate Media.

LÆS OGSÅ: Bjarke Ingels: "Hvis man bare kunne nå at lave én fuldstændig perfekt bygning ... "

LÆS OGSÅ: Her er verdens flotteste lejlighedsbygninger – og der er flere danske iblandt

LÆS OGSÅ: Se dronevideo: Nu kan du snart besøge LEGO-huset designet af Bjarke Ingels