Claus ”Røde” Christensen har været et ikon på den danske restaurantscene i 46 år: "Jeg stopper først, når jeg begynder at sjuske"

I 28 år stod Claus Christensen, bedre kendt som Røde Claus, over komfuret på Restaurant Gammel Mønt i København K. Men i 2018 valgte han at rykke teltpælene op og åbne restauranten Salon i de gamle Le Sommelier-lokaler på Bredgade. Vi har taget en snak med kokken og kunstelskeren om drømmemåltidet i klitterne, hvorfor han ikke kan fordrage varm peberfrugt, og hvad det kræver at være kok i mere end 46 år.

Offentliggjort

Hvad har du altid lyst til at spise?

”Jeg har sgu lyst til at spise mange ting. Men fisk og skaldyr kan jeg altid spise.”

Hvad har været dit livs mest mindeværdige måltid?

”Jeg var på El Bulli 5-6 uger, inden det lukkede. Det var ikke mad, som jeg forstår mad, og de lavede noget, som jeg aldrig nogensinde har arbejdet med. Det havde intet med det klassiske køkken at gøre, og det henrykte mig på en helt speciel måde. Vi fik blandt andet serveret en lille kuvert, hvori der lå et enkelt dehydreret solbær. Da jeg spiste det, mindede det mig om at hoppe og danske rundt i en moden solbærbusk. Duft, smag, det hele var der, og det tog fuldstændig røven på mig. Det var helt ny måde at lave et gastronomisk teater på.”