DavidBreadHead Baking Studio
Mikrobageriet, der har vokseværk, startede som en hobby hjemme hos ejeren selv. David Milberg begyndte at cykle ud til kunderne og levere det surdejsbrød, de bestilte over Instagram. Sidenhen åbnede han sit mikrobageri i september 2020, hvor han selv bagte hvert eneste brød. Hans koncept er siden vokset fra at være et mikrobageri til tre lokationer med 16 ansatte på ét år - det første mindre studie på J.M. Mørks Gade, et større bageri i på Ny Munkegade, hvor du kan købe bagværk gennem døren og en café på i Pakhusene på Aarhus Ø.
J. M. Mørks Gade 7 kl. th, 8000 Aarhus C
Ny Munkegade 4, 8000 Aarhus C
Marianne Thomsesn Gade 2F, Aarhus 8000 C
Jumbo Bakery and Eatery
På Sydhavnen ligger den meget fotogene café Jumbo, hvor de serverer de lækreste kardemommesnurrer og en croissant med bacon, sesam og gammelknas. Foruden de mange krydstogtgæster, der holder til på havnen om sommeren, er stedet populært blandt barslende mødre og unge, der tager kaffen med to-go. Hvis du har mod på at kaste dig over surdejsbageri i dit eget køkken, kan du købe hævekurve, bagestål og en surdejsmoder hos Jumbo, og når udstyret er i orden, er der som bekendt ingen god undskyldning for ikke at blive bagermester derhjemme.
Mindet 4 og Ankersgade 12, 8000 Aarhus C
La Cabra
Det er ikke overraskende, at vi nævner La Cabra som et bageri med eminent bagværk, for det er en regulær institution i Aarhus. De er særligt kendte for deres gourmetkaffe og surdejsbrød med en knasende skorpe. Gør dig selv den tjeneste at komme sulten, så du ikke behøver at stå med det svære valg mellem brødet og de raffinerede mandelcroissanter.
Graven 20 og Banegårdspladsen 1, 8000 Aarhus C
Bageriet Berta
Det nyeste skud på stammen er bageriet Berta på Frederiksbjerg, der bager med surdej og med økologiske råvarer fra mindre, lokale producenter. De deler lokaler med naborestauranten Hærværk, der tidligere har fået Michelin-guidens bæredygtighedspris. De vil bruge lokalerne til fortsat at lave takeaway og mad til arrangementer, som de gjorde det under nedlukningen. Af de søde sager er bageriets borgmestersnegl med orange en særlig favorit.
Frederiks Allé 105B, 8000 Aarhus C
Und Butter
I de lokaler, der før tilhørte en ikonisk, gammel smørrebrødsbutik, har endnu et surdejsbageri slået dørene op for nyligt. Og det er blevet modtaget med stor begejstring. Und Butter leverer allerede brød ud af huset til andre restaurationer, og de har måtte melde udsolgt flere gange. Vi er ikke i tvivl om, at det her bageri er værd at besøge.
Odensegade 35, 8000 Aarhus C
Schweizerbageriet
På Frederiksbjerg ligger det historiske Schweizerbageriet, der tager titlen som Aarhus’ ældste. Det åbnede i 1898, og her mere end 120 år senere langes der stadigvæk eftertragteligt bagværk over disken. Vi sværger til deres chokoladescones og prisvindende romkugler, der er overtrukket med et lag mørk chokolade.
M.P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C
Briançon
Bageriet med det franske navn specialiserer sig usædvanligvis i champagne og andre mousserende vine foruden deres gode croissanter, som er tunge, fyldige og mere end bare smør og luft. Desuden har de et par borde ude foran tæt på åen, men langt fra Der Kuhstall og The Australian Bar.
Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C
Se, hvad vi ellers skriver om: Guide til Aarhus og Mad