Med dette basislager i køkkenet kan du nemt lave asiatisk mad uden de store forberedelser

Madskribent Helle Brønnum Carlsen har udvalgt nogle af sine yndlingsingredienser.

Med dette basislager i køkkenet kan du nemt lave asiatisk mad uden de store forberedelser
Offentliggjort

En madlavningsvin, der er lavet på fermenteret kogt ris og rismalt, der bruges meget i det japanske køkken. Den blandes ofte med soja og bruges som dyp til f.eks. sushi eller til at tilføre saucer og dressinger sødme.

Sesamolie er uundværlig i de fleste kinesiske retter og fungerer også godt i dressinger. Den giver retten det sidste pift, når den dryppes over lige inden servering. Smagen er nøddeagtig og kraftig, så brug ikke for meget.

Mens citron er sur, er lime både sur og bitter. Lime er en meget vigtig smagsgiver og bruges i alt fra wokretter til dressinger og dips.

Hvidløg går igen i det asiatiske køkken. Men da det ofte er blandet sammen med mange andre smagsgivere, er smagen ikke altid lige gennemtrængende