Helle Brønum Carlsen guider til det asiatiske køkken i Danmark: ”Det hele handler ikke om forårsruller”
I 1949 åbner den første kinesiske restaurant i Danmark og bliver rosende omtalt i avisen København. Siden går det ned ad bakke, og andre af Østens køkkener gør sit indtog med vekslende succes. Her tager Helle Brønnum Carlsen os med på en tur tilbage til den første kinagrill og frem til i dag, hvor vi finder alt lige fra dåse til den ypperste michelinmad.
Foto: Kenneth Pihl Nissen, Alamy og Unsplash
Kina
En stor mundfuld, der skrumper ind
Efter Anden Verdenskrig befinder en række kinesiske immigranter sig i et land uden en eneste kinesisk restaurant og vælger derfor med Dr. Wu, der er sangprofessor fra Nanking, i spidsen med at åbne China House i Farvergade i København.
Danskerne er nysgerrige, men værdsætter ikke den autentiske og ofte meget krydrede mad i det mangfoldige køkken. Det, der glider bedst ned, er det friturestegte serveret med sursød sauce, som har sin oprindelse i det kantonesiske køkken.