Nyt bageri åbner i København, og du kan godt huske dit kamera

Kvinden bag er ikke hvem som helst.

Nyt bageri åbner i København, og du kan godt huske dit kamera
Offentliggjort

Chiara Barla har været en driftig kvinde, siden hun for syv år siden ankom til København fra den italienske riviera.

Hun startede som praktikant under Kristian Baumann på den nu lukkede 108, forelskede sig i hovedstaden, valgte at blive hængende og har sidenhen arbejdet sin vej op inden for byens restaurationsscene.

I dag driver hun de to cafeer Apotek 57 og Lido, hvor et æstetikhungrende instagram publikum flokkes omkring hendes serveringer. Nu har hun åbnet et bageri til den københavnske samling. Hvorfor?

"Køkkenerne som er til rådighed på Apotek 57 og Lido er meget små og minder i virkeligheden mere om lejlighedskøkkener end industrikøkkener. Vi har bagt brød indtil nu, men det er meget begrænset, hvad vi kan klare med det udstyr, vi har til rådighed. Eksempelvis har vi ingen mixere og ælter al vores dej i hånden,” siger hun til Euroman.

Derfor har et rigtigt bageri hele tiden ligget og spøgt i baghovedet på hende, og da hun fandt det perfekte sted på hjørnet af Nansensgade og Ahlefeldsgade, var hun ikke i tvivl om, at det var her, drømmen skulle udleves.

”Stedet er så smukt og ligger på et hjørne med store træer og sol hele dagen. Det er den legeplads, jeg som bager har længtes efter.”

Hvad adskiller Riviera fra alle de andre gode bagerier i København?

”Jeg ser faktisk meget positivt på, at der er så mange gode bagerier i byen. Vi kender jo alle sammen hinanden, og det hjælper os med at holde hinanden på dupperne.

Riviera skal håndværksmæssigt være mindst lige så godt som de andre bagerier, og så kommer vi jo med et italiensk twist, som gør os unikke både i forhold til ingredienser såsom citron, pistacie og oliven, men også i forhold til vores kultur, hvor det forhåbentlig vil skinne igennem, at vi har en italiensk dna.”

Hvad skal man prøve, når man besøger Riviera?

”Man skal prøve vores cornetto, som er den italienske version af en croissant med pistaciecreme.”

Riviera vil til en start have åbent fra torsdag til mandag fra 8-17, men Chiara Barla regner med forholdsvis hurtigt at holde åbent alle ugens dage.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad, Gastronomi og Køkken