Opskrift: pragtfuld gløgg med bourbon

Sådan laver du en hårdstlående gløgg med bourbon

Gløggen er uomgængelig, så hvorfor ikke lave den selv?

Opskrift: pragtfuld gløgg med bourbon
Offentliggjort

2 personer

Ingredienser

Hjemmelavet gløgg med bourbon

  • 3 dl vand
  • 1 kanelstang
  • 2 kardemommekapsler
  • 10 nelliker
  • 2 stjerneaniskapsler
  • ½ vanillestang
  • Skræl af ½ appelsin
  • Skræl af ½ citron
  • 3 cm ingefær skåret i skiver
  • 3 dl muscovadosukker eller brun farin
  • 1 dl rosiner
  • 4 tørrede figner, hakket i småstykker
  • 2 dl Ruby portvin
  • 75 cl rødvin, fx Primitivo di Manduria
  • 1 dl bourbon-whisky, fx Bulleit
  • Saften af en ½ appelsin

Fremgangsmåde

  1. Læg rosiner og hakkede figner i blød i portvinen en time inden servering.
  2. Kog vandet, krydderierne og citrusskallerne op i en kasserolle. Læg låg på og lad det simre ved laveste varme i en halv time. Hold øje med, at vandet ikke damper helt væk. Spæd eventuelt til med frisk vand.
  3. Rør sukkeret ud i lagen og lad den simre videre.
  4. Varm rødvin, portvin, rosiner og hakkede figner op over lavt blus indtil små 70 grader, så alkoholen ikke fordamper.
  5. Sigt krydderilagen over i vinen gennem en sigte, så du undgår hele krydderier i gløggen.
  6. Pres appelsinen op i gløggen og smag til med eventuel ekstra appelsinsaft eller sukker.
  7. Tilsæt bourbonen og servér gløggen. Hvis det hele ikke bliver drukket, så gem det i køleskabet eller fryseren og kog det med næste gang, du laver gløgg.