Læg rosiner og hakkede figner i blød i portvinen en time inden servering.
Kog vandet, krydderierne og citrusskallerne op i en kasserolle. Læg låg på og lad det simre ved laveste varme i en halv time. Hold øje med, at vandet ikke damper helt væk. Spæd eventuelt til med frisk vand.
Rør sukkeret ud i lagen og lad den simre videre.
Varm rødvin, portvin, rosiner og hakkede figner op over lavt blus indtil små 70 grader, så alkoholen ikke fordamper.
Sigt krydderilagen over i vinen gennem en sigte, så du undgår hele krydderier i gløggen.
Pres appelsinen op i gløggen og smag til med eventuel ekstra appelsinsaft eller sukker.
Tilsæt bourbonen og servér gløggen. Hvis det hele ikke bliver drukket, så gem det i køleskabet eller fryseren og kog det med næste gang, du laver gløgg.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.