Sort som guld: Sådan spiser du kaviar til oksetartar og blinis

Når en vare koster det hvide ud af øjnene, er det okay at strække den lidt. Spis for eksempel din kaviar med et tilbehør af rå okse. Så er dekadencen intakt.

Kaviar
Offentliggjort

2 personer

Ingredienser

Oksetatar med kaviar

  • 200 g oksemørbrad
  • 30 g kaviar, for eksempel baerii
  • Et par kviste kørvel
  • Én æggeblomme
  • Salt
  • 1/2 tsk olivenolie
  • 1,5 dl creme fraiche 38%

Blinis

  • 10 g gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • En skefuld creme fraiche 38%
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk honning
  • 60 g boghvedemel
  • 60 g hvedemel
  • 1 stort æg

Oksetatar med kaviar

  1. Skrab oksetataren langs med dens fibre med æggen af en skarp kniv, så du opnår en let kødfars. Sortér eventuelle sener fra.
  2. Hak kørvelen groft.
  3. Kom kød, æggeblomme, olivenolie og kørvel i en skål, og vend forsigtigt rundt i det, så kødet svøbes i olie og æg uden at blive mast for meget. Smag til med salt.
  4. Servér tatar, kaviar, blinis og creme fraiche i separat service, og lad din gæst hygge sig med selv at komponere sine mundfulde, efterhånden som aftenen skrider frem.

Oksetatar med kaviar

  1. Opvarm mælk og creme fraiche til knap 30 grader.
  2. Udrør gær, salt og honning i mælken.
  3. Kom de to slags mel i, og rør dejen glat.
  4. Skil ægget i blomme og hvide.
  5. Rør blommen i dejen, og lad den hæve i 45 minutter.
  6. Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt i dejen.
  7. Steg pandekagerne i smør på en blinispande (fås i Imerco).