Ifølge Adam Aamann er dette klassiske stykke smørrebrød slet ikke så populært, som man skulle tro
Der er et nyt afsnit af ’Arbejdstitel’ klar i æteren. Gæst er Adam Aamann, der om nogen er personificeringen af smørrebrød i Danmark. Det handler dog om langt mere end mad.
Foto: Nina Buth Olsen
Sponsoreret af Gastrotools
Man kan ikke sige smørrebrød, uden samtidig at sige Adam Aamann. Den københavnske kok og restauratør er om nogen blevet synonym med folkespisen.
Og i det seneste afsnit af Euromans podcast ’Arbejdstitel’ gæster han programmet for at tale om både at drive restaurant selv og at gå ud at spise – og meget mere.
Det bliver til en samtale om horribel italiensk michelinmad, om at gå så meget op i detaljerne, at han skabte sin egen håndsæbe til sine restauranter, og ikke mindst om hvilket stykke smørrebrød, der i modsætning til populær opfattelse, slet ikke er så populært, som man skulle tro.
Folket vil nemlig gerne have hønsesalat og rødspætte med remoulade, kan Adam Aamann afsløre, men når det kommer til sild, bliver den sprunget over af langt flere, end man skulle tro.
En gang vært, altid vært
Der er løbet meget vand i åen, siden Adam Aamann åbnede sin første restaurant i 2006. I dag driver han både restauranter, catering og bageri.
Og selvom han ikke er blevet bedt om at stå for forplejningen under optagelsen af ’Arbejdstitel’, kan han naturligvis ikke dy sig for at medbringe både hjemmelavet panforte, den traditionelle italienske julekage fra Siena, og kvædete med Armagnac. En gang vært, altid vært.
Det traditionsrige format 'Overvurderet/Undervurderet' har naturligvis også plads i anden halvdel af programmet. Og vanen tro har lytterne gavmildt delt bud, som de to værter Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné i samråd med Adam Aamann svarer på.
Således når trioen både omkring at købe en gave uden at vide, hvem den er til, at navngive sit hus, at introducere to personer for hinanden og dyre, kuraterede vintage-møbler.
’Arbejdstitel’ med Adam Aamann som gæst er ude på alle platforme nu.
Dagens afsnit af ’Arbejdstitel’ er bragt i samarbejde med Gastrotools, der producerer køkkenudstyr, som michelinkokke sværger til. Gastrotools har blandt andet udviklet en 5-ply-serie, der er produceret i Italien på en familieejet fabrik. 5-ply betyder fem lag metal, hvor de tre midterste i aluminium leder varmen 15 gange bedre end rustfrit stål. Resultatet er perfekt varmefordeling og ingen brændt mad. Se mere på gastrotools.dk, hvor du også lige nu kan finde gode tilbud til Black Friday.
Se, hvad vi ellers skriver om: Arbejdstitel, Mad, Gastronomi og Restauranter