Du kan lige så godt kan lære titlen på denne tv-serie at kende med det samme. Serien havde premiere i søndags, og de amerikanske anmeldere, medier og tv-seere har kastet deres kærlighed på den.
De fleste store amerikanske medier har anmeldt tv-serien positivt og kaldt den første episode for 'ambitiøs', 'stærk', 'visuelt imponerede' og 'overraskende'.
Annonse
Superlativerne fortsætter, når snakken falder på manden bag serien, Bryan Fuller. Han har tidligere lavet serier som ‘Hannibal’ og ‘Pushing Daisies’.
Variety skriver fx: ‘Bryan Fuller tager flere risici end næsten alle andre på tv, og ‘American Gods’ er anderledes, fordi serien bruger vold og sex til at undersøge de mystiske grundpiller af tro.’
Serien handler om karakteren Shadow Moon, som bliver tilbudt et job af personen Wednesday. Sidstnævnte virker først som en bondefanger, der bare har brug for en bodyguard.
Men Wednesday er faktisk den nordiske gud Odin. Han er på vej igennem USA for at samle alle de gamle guder, som har fået almindelige amerikanske liv, for at konfrontere de nye guder, fx Media og Technology, som bliver stærkere og stærkere.
Især én bestemt sexscene har skabt overskrifter i de amerikanske medier. Fx har magasinet Esquire en overskrift, der lyder: 'Den første episode af 'American Gods' har en af de mest vanvittige sexscener på tv nogensinde'.
Annonse
Uden at afsløre alt for meget handler sexscenen om en orgasme, der bliver kaldt for Orgasm of Death. Så kan du selv danne dig nogle billeder, inden du ser den første episode.
‘American Gods’, som i første omgang består af otte afsnit, er baseret på romanen af samme navn, der er skrevet af Neil Gaiman og udgivet første gang i 2001. Det er tv-kanalen Starz, der står bag serien, men i Danmark kan den ses på Amazon Prime, som kun koster dig cirka 22 kroner om måneden det første halve år.
Amazon Prime har været tilgængelig i Danmark i lidt over fire måneder og gået ret stille med dørene. Men måske er 'American Gods' den serie, der kan få flere danskere hevet med ombord.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.