Mor har altid ret: Vores mødre udvælger læsestof til mors dag

I dag fejrer vi vores mødre: vores klipper, vores støtter, vores evige kilde til ufortyndet kærlighed. I dag er det dem, der bestemmer søndagslæselektierne. Og helt klart står det, at mor i sandhed er den bedste i verden.

Mor har altid ret: Vores mødre udvælger læsestof til mors dag
Offentliggjort

Gitte Søgaard Jensen: ’Generation C’ af Magnus Fuglsang Søgaard

”Jeg blev indfanget og underholdt. Jeg kunne så meget genkende journalistens skrivesprog. Og så var det en flot illustreret artikel, der underbygger historien.”

Maja Schilling: 'Et varmt måltid i et koldt liv' af Boris Schilling Weiss

”I overskriftens skrevne billede blev jeg fristet og lokket ind i en verden af kompleksiteter. I et ekstremt berigende sprog får vi fortalt et lille stykke historie fra en verden, der beskrives i dens reneste form. Det er ærligt, det er ægte, og det er fængende læsning.”

Ann Dahy: ’Hvorfor forbyder vi ikke salg af alkohol til folk over 50 år?’ af Kristoffer Dahy Ernst

”Det bedste, jeg har læst, er Kristoffer Dahy Ernsts replik til forslaget om at regulere unges alkoholpolitik. Han griber en politisk ambition, og vender den – på baggrund af sin egen glødende samfundsinteresse – 180 grader rundt og giver et modspil, som giver ansvaret for de unges vaner til dem, der har påvirket de unge hele vejen: nemlig de voksne og de unges forældre. Han flytter en teoretisk intention fra politikernes skriveborde helt ud i virkeligheden og rammer alle os i forældregenerationen med en velment, men kærlig syngende lussing.”

Elisabeth Kraft: ’Kan du nå det hele, Alex Vanopslagh?’ af Magnus Kraft

”Jeg synes, denne artikel af Magnus Kraft er helt fantastisk god. Man kommer virkelig ind under huden på Alex Vanopslagh. Kontrasten i store ambitioner på samfundets top og stress og angst beskrives fængende og rørende.”

Janni Tofte: ’Natklubejere forsøger at gøre skak sexet’ af Mikkel Tofte Langerhuus

”Jeg kan genkende min søn i reportagen. Både på og mellem linjerne: Det levende sprog og de humoristiske undertoner skinner igennem i produktet, der er en skæv vinkel på en tendens i samfundet, som reportagen sætter i en forståelig og underholdende kontekst.”

Tina Kirkegård: ’Da englænderne blev Frankofile’ af Simon Kirkegård

”Hvis jeg skal pege en enkelt artikel ud, må det være portrættet af Thomas Frank. Det er utroligt vellykket, velskrevet og gennemarbejdet, og man bliver taget hele vejen med rundt om Frank. Både som fodboldtræner, men også hvad han står for som menneske. Selvom jeg slet ikke interesserer mig for fodbold, var portrættet så spændende og medrivende, at jeg nærmest fik lyst til at se en Brentford-kamp bagefter. Efter jeg havde læst det, sad jeg med følelsen af, at jeg kendte ham, og det er, hvad der kendetegner et godt portræt for mig.”

Dorte Larsen Lillelund: ’Livet bag de skarpe fjelde’ af Oliver Bodh Larsen

”Min yndlingsartikel er ’Livet bag de skarpe fjelde’, dedikeret og velskrevet af Oliver Bodh Larsen. En smuk og personlig og meget indlevende fortælling af 35 dages oplevelser i Grønland. Han skriver om livets alvor med stort hjerte, humor og skarp pen – rundet af engagement og empati for og i øjenhøjde med de mennesker, der inspirerer ham og giver mening og venner for livet.”