*Dildolie
50 g dild
100 g vindruekerneolie
Miks dild rundt i en skål i 10 sekunder. Pres alt vand ud.
Kom dild og olie i en blender, og kør i ca. 8 minutter, til det bliver helt grønt.
Sigt væsken gennem et klæde, så kun den grønne olie er tilbage, mens det grønne snask kasseres.
*Syltede ramsløgskapers
Ramsløgskapers er afblomstrede blomsterknopper fra ramsløgene. De plukkes i juli. De syltede ramsløgskapersene kan holde sig længe, så lav derfor rigeligt.
1 kg ramsløgskapers
300 g salt
2 l æbleeddike
Skyl ramsløgskapersene, og vend dem grundigt med salt.
Lad dem trække i 2-3 uger, skyl derpå grundigt i koldt vand, og dryp godt af.
Marinér med eddiken, og lad stå i mindst 2 uger før brug.
*Syltede grønne hyldebær
De grønne hyldebær plukkes i august. Syltningen tager i alt 5 uger.
1 kg grønne hyldebær
300 g salt
2 l æbleeddike
Pil og skyl bærrene, og vend dem grundigt med salt.
Lad dem trække i 2-3 uger, skyl derpå grundigt i koldt vand, og dryp godt af.
Marinér med eddiken, og lad stå i mindst 2 uger før brug.