Sådan laver du dildolie og sylter grønne hyldebær og ramsløgskapers

Syltede ramsløgskapers, dildolie og syltede grønne hyldebær. Det er i sommermånederne, det skal ske, så gå med Nimb Brasserie i køkkenet og forbered dig til vinteren...

Sådan laver du dildolie og sylter grønne hyldebær og ramsløgskapers
Offentliggjort

*Dildolie


50 g dild
100 g vindruekerneolie

Miks dild rundt i en skål i 10 sekunder. Pres alt vand ud.

Kom dild og olie i en blender, og kør i ca. 8 minutter, til det bliver helt grønt.

Sigt væsken gennem et klæde, så kun den grønne olie er tilbage, mens det grønne snask kasseres.

*Syltede ramsløgskapers


Ramsløgskapers er afblomstrede blomsterknopper fra ramsløgene. De plukkes i juli. De syltede ramsløgskapersene kan holde sig længe, så lav derfor rigeligt.

1 kg ramsløgskapers

300 g salt

2 l æbleeddike

Skyl ramsløgskapersene, og vend dem grundigt med salt.

Lad dem trække i 2-3 uger, skyl derpå grundigt i koldt vand, og dryp godt af.

Marinér med eddiken, og lad stå i mindst 2 uger før brug.

*Syltede grønne hyldebær


De grønne hyldebær plukkes i august. Syltningen tager i alt 5 uger.

1 kg grønne hyldebær

300 g salt

2 l æbleeddike

Pil og skyl bærrene, og vend dem grundigt med salt.

Lad dem trække i 2-3 uger, skyl derpå grundigt i koldt vand, og dryp godt af.

Marinér med eddiken, og lad stå i mindst 2 uger før brug.