Fra kværn til kop: Seks trin mod at blive en god hjemmebrygger

En kop kaffe er for de fleste et fast ritual, en nødvendighed, en lille luksus. Luke Allen, som ejer HipHop på Frederiksberg og har 13 års erfaring som barista, anbefaler seks ting, der gør dig til en god hjemmebrygger.

Fra kværn til kop: Seks trin mod at blive en god hjemmebrygger
Offentliggjort

”Comandante laver kvalitetsprodukter. Denne håndkværner er i stål, og så har den en god målemekanisme, der gør, at du let kan justere, hvor fint eller groft dine bønner bliver kværnet. De skal helst kværnes groft, for når de bliver for fine, bliver smagen en anelse ubalanceret.

Den har også en burr-kværner, hvor alle bønne-stykkerne får den samme størrelse modsat en blade-kværner, der kværner bønnerne i forskellige størrelser, og det går ikke. Kværnen skal vaskes regelmæssigt, for hvis den er beskidt, smager kaffen derefter.”

Comandante håndkværner til 1.648 kr.

”På et tidspunkt fandt jeg en fantastisk bog, der hedder ’Water for Coffee’, men den er gået ud af produktion, så køb den, hvis du kan finde den antikvarisk. Forfatteren, der er tre gange engelsk mester i kaffebrygning, har også skrevet ’The Coffee Dictionary’, som jeg også stærkt kan anbefale, hvis du vil blive klogere på videnskaben bag kaffebrygning. Viden om kemien bag kaffe er nemlig den vigtigste forudsætning for, at du kan lave god kop kaffe.