Skyl blommerne, og fjern stenene. Skær vaniljestangen i grove stykker. Kog en lage op med vaniljestang og alle øvrige ingredienser på nær blommer og citonverbena. Hæld den over blommerne, når den er afkølet. Lad blommerne trække i lagen – helst natten over.
Fordel 4 glasskåle med de lakridssyltede blommer, fordel mandelmælksis henover og dryp med en legeret citroncreme og top med sprød mandelcrumble og citronverbena.
Annonse
180 g sukker
8 dl sødmælk
½ dl citronsaft
1 tsk. mandelessens
1½ dl lynggelé
1½ dl æggeblommer
Udstyr: Ismaskine
Annonse
Kog halvdelen af sukkeret op med alle øvrige ingredienser på nær lynggelé og æggeblommer. Tilsæt så lynggeleen, og hold mælkemassen varm. Pisk nu resten af sukkeret med æggeblommerne til en luftig masse, der legeres let med den varme mælkemasse. Lad afkøle, og kør på ismaskine.
2 blade husblas
1 stang vanilje
2 dl citronsaft
100 g sukker
50 g smør
4 æggeblommer
6 dl fløde
Læg husblas i blød i koldt vand. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vaniljestang og korn langsomt op med alle øvrige ingredienser på nær æggeblommer og fløde. Legér stille og roligt æggeblommerne i til 82 grader under omrøring, og tilsæt så den udblødte husblas. Hæld citroncremen i spidsigte og lad afkøle. Pisk fløde til let skum. Vend flødeskummet med 2 dl af citroncremen.
70 g hvedemel
60 g mandelmel
60 g usaltet smør
60 g sukker
Ælt, mas, knas alle ingredienserne godt sammen i hånden, smuldr ud på bagepapir på en bageplade. Bag sprødt i ovnen ved 180 grader i 10 minutter.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.