Køb 500 g god entrecôte hos din slagter, men bed ham holde den hel og ikke skære den i bøffer.
Lav en hvidløg- og timianolie ved at rive alle feddene fra hvidløget fint, pluk bladene fra timianen, og læg det sammen med det revne hvidløg. Hæld olivenolie på og lad det trække, indtil du skal bruge det.
Marinér kødet i timian-hvidløgsolie i et par timer.
Bind en kødsnor omkring kødet, så du kan hænge det over gløderne fra et bål. Husk at vende kødet ofte, så det tilberedes jævnt over det hele. Alternativt kan du stege det på grillen.
Læg kartofler direkte i gløderne på et bål og lad dem bage heri, indtil du med en spids kniv kan mærke, at de er møre. Bag dem alternativt i ovnen ved 230 grader i ca. en time. Det er vigtigt, at du ikke pakker kartoflerne ind i stanniol, da de så ikke kan slippe af med det vand, de har i sig og kommer til at virke kogte i stedet for bagte.
Dekonstrueret bearnaise
Smørret brunes i en kasserolle, indtil det er gyldent og dufter nøddeagtigt. Den brændte valle i bunden af kasserollen sigtes fra.
Kog æggene i rigeligt vand i ti minutter, og lad dem køle helt af. Pil æggene, og hak dem fint.
Pluk estragonen i hele blade.
Lun det brunede smør, og smag til med æbleeddike. Læg æg og estragon i.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.