Clafoutis med kirsebær
Det bugner med kirsebær i butikkerne lige nu så her får du opskriften på en fantastisk og nem kirsebærdessert med æggesnaps.
Foto: Anders Hviid
Clafoutis med kirsebær
3 store æg
1 dl sukker
6 spsk. hvedemel
3 dl cremefraiche 38 %
1 vaniljestang
1 usprøjtet citron – saft og skal heraf
1 tsk. havsalt
5 cl kirsch eller lign.
Frugtbrændevin, fx fra pære eller abrikos
Smør
Rørsukker
½ kg store, saftige og dybrøde kirsebær uden stilk
Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps.
Alle ovennævnte ingredienser piskes derefter i en ad gangen, med undtagelse af smør, rørsukker og kirsebær.
Gnid et ildfast fad med smør, og dæk det over med et tyndt lag rørsukker, og kom kirsebærrene ned i det. Hæld cremen over kirsebærrene og sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter, eller til cremen er fast og gylden. Serveres straks.
Tip! Er du glad for ild, giver det god effekt og smag at flambere desserten med et glas letopvarmet kirsch. Alle bær og frugter kan i øvrigt bruges i en clafoutis.
Prøv også en gratin de fruits rouges.