I Danmark har vi ikke helt den samme kultur omkring at spise frokost ude, som de har sydpå – eller bare i Sverige for den sags skyld. Hvor går man hen, hvis man vil have frokost over caféniveau – måske ligefrem et gourmetmåltid på linje med et aftenmåltid? Vi giver dig 8 gode bud på frokostrestauranter her...
Under samme ejerskab som formel B og tilsvarende tårnhøje niveau til meget rimelige priser. formel B-drengene var blandt de første til gå væk fra det faste menukoncept til fordel for, at gæsten selv opbygger måltidet efter lyst, appetit og økonomisk formåen.
Mad:
Annonse
20 a la carte-retter, der løbende udskiftes efter sæson og humør, 130 kr. pr. ret – til frokost anbefales 2-3 retter.
Vin:
A la carte og glasvis. Frokoståbent: Tirsdag-lørdag, kl. 12.00-15.00 – fra starten af juni åbent hele ugen.
Bonusinfo:
Formidabel beliggenhed lige ned til Øresund – et af de skønneste steder at sidde i al slags vejr.
Nicolai Nørregaard & co. er ekstremt dygtige til at få ultimativ velsmag ud af ofte ret uprætentiøse råvarer, og de har med syltning, fermentering etc. lagt nye alen til den nynordiske bølge.
Annonse
Mad:
3 menuer – Bornholmerbank (8 retter + 8 vine, champagne, kaffe og sødt) til 1.950 kr., Minibank (4 retter + 4 vine, champagne, kaffe og sødt) til 1.350 kr., Businessbank, kun torsdag og fredag (3 retter + 1 glas vin, kaffe og sødt) til 700 kr., derudover 2 menuer på hhv. 4 og 8 retter til 950 kr. og 625 kr., hvis man ikke ønsker vinmenuerne. Der kan suppleres med ekstra retter a 150 kr.
Vin:
Vinmenuer til diverse menuer, se ovenfor, men også a la carte og glasvis (+ øl og bornholmsk most). Frokoståbent: Torsdag-lørdag, ankomst kl. 12.00-13.30
Bonusinfo:
Hvis det er sommer, og du er på Bornholm, så er det oprindelige Kadeau et af de bedste steder at være i provinsen.
Noma behøver næppe nærmere præsentation, og dog – mange har nok stadig et besøg til gode, og Noma er et must, hvis man vil vide, hvad vej vinden blæser. Rummet og udsigten kommer mest til sin ret i dagslys, så alene af denne grund er frokost på Noma en god idé.
Mad:
Menu på 20 retter, 1.600 kr.
Vin:
A la carte og vinmenu på 7-8 glas til 1.000 kr., drikkemenu uden alkohol 7-8 glas til 600 kr. Frokoståbent: Tirsdag-lørdag, kl. 12.00-16.00
Bonusinfo:
Det er som bekendt mere end svært at få bord på Noma, men det nye tiltag ’delebordet’ gør det en lille (bitte) smule lettere. Aften- og frokostmenu er identisk.
Ganske enkelt en af verdens bedste restauranter, intet mindre, og det kølige stilsikre interiør gør sig godt i dagslys, hvor så også udsigten bliver en del af oplevelsen.
Mad:
2 menuer, en lettere til 950 kr. (tager ca. 2 timer) og den store Vor Frokost Univers til 1.250 kr. (tager ca. 3 timer).
Vin:
Menu til den lettere 750 kr. eller saftmenu 350 kr., til den store 1.100 kr. eller saftmenu 550 kr. Frokoståbent: Torsdag-lørdag, kl. 12.00-15.30, ankomst senest kl. 13.
Bonusinfo:
Som gæst kan man vente sig en lille tur ud i køkkenet og hilse på Rasmus Kofoeds hele tre Bocuse d’Or-statuetter.
En institution på den københavnske restaurantscene, og en italiensk restaurant ulig alle andre italienske restauranter i landet. Elvio Milleri & co. sikrer en oplevelse, hvor perfektion og ophøjet luksus møder det ret beset enkle italienske køkken.
Mad:
Menu på 2, 3 eller 4 retter til hhv. 398 kr., 520 kr. og 595 kr.
Vin:
A la carte og menu inkl. aperitif til samme pris som maden. Frokoståbent: mandag-lørdag, kl. 12.00-16.00, ankomst senest kl. 14.
Bonusinfo:
Når vejret tillader, kan man spise i den lille gårdhave.
En af de mest interessante restaurantnyheder længe – et køkken, der bestemt ikke er bange for at smage igennem og for at trække på inspiration fra vidt omkring.
Mad:
A la carte på 10-15 retter (40- 175 kr.) og et lidt mindre antal såkaldt ’deleretter’ (375-520 kr.) – til frokost anbefales 2-3 retter.
Vin:
A la carte, ingen decideret vinmenu, men indtil flere vine fås glasvis. Frokoståbent: Alle dage, kl. 12.00-15.00
Bonusinfo:
KUL er også lidt af et feststed, og det giver sig blandt andet udslag i mulighederne for diverse cocktails (10 forskellige, alle til 90 kr.). Det kan hurtigt blive en sjovere frokost!
Et af byens mest interessante restauranttilbud lige nu – og på det nærmeste direkte billig, det høje niveau på tallerkenen taget i betragtning. Matt Orlandos’ Noma-fortid fornægter sig ikke, men han er og bliver sin egen.
Mad:
6-rettersmenu til 575 kr. (samme som aftenmenuen) og desuden en mindre frokostmenu for 375 kr. (begge skal bestilles af hele bordet).
Vin:
A la carte og menu til 375 kr. Frokoståbent: Fredag og lørdag, kl. 12.00-16.00, ankomst senest kl. 14.00
Bonusinfo:
Man kan tage chancen og droppe forbi uden bordbooking, der er 6 pladser for walk-in-seating.
Værternes vært, nærmest legendariske Jan Restorff tager imod på et af landets bedste spisesteder. Alt lykkes, alt kan lade sig gøre, hver gang.
Mad:
A la carte (275-495 kr.), kromenu på hhv. 2 og 3 retter til 375 kr. og 475 kr., Søllerød inspiration på hhv. 4 og 6 retter til 675 kr. og 875 kr., Søllerød signatur på 7 retter til 1.695 kr. (skal bestilles af hele bordet).
Vin:
A la carte, glasvis og vinmenu til Søllerød signatur 1.200-1.695 kr., vinmenu til Søllerød inspiration 4-retters 675 kr. og til 6-retters 875 kr., vinmenu til kromenu 2-retters 375 kr. og 3-retters 475 kr. Alle søndage er der i øvrigt særlig familiefrokost (dog ikke i december):1 glas champagne, 3-rettersmenu med tilhørende vinmenu og kaffe med sødt, pr. person 795 kr. samt 2-rettersbørnemenu 250 kr.