Kom godt fra start: Her er otte steder i København, der serverer god morgenmad
Brunch-æraen er for længst forbi. Det er den gode morgenmad, der tæller. Her guider magasinet Gastro til otte restauranter i København, som serverer en morgenmad, der er værd at gå efter.
Et epicenter for morgenmad på Nørrebro – for København i det hele taget. Mirabelles brød kandiderer til byens bedste. Nyd bagværket sammen med Mirabelles eget charcuteri og oste, bl.a. ricotta. Yoghurten er også hjemmelavet, og alt er økologisk. Den virkelig gode kaffe er fra Prolog Coffee.
Hvis man møder til direktørtid, så er det op ad formiddagen muligt også at få naboen Bæsts tatar med karse og æggecreme.
Annonse
Der er åben tirsdag-søndag og allerede fra kl. 07.00.
Nyeste skud på stammen i smørrebrødskongen Adam Aamanns restaurantimperium, nu i Carlsbergbyen, der hermed føjer yderligere til ambitionen om at blive et gastronomisk hotspot.
Der er små 20 retter på kortet, der dermed er et af byens største morgenmadskort. Minimumsbestilling er fire serveringer til 195 kroner, mens ekstra serveringer står i 45 kroner. Der er krydderpølser, laks, flæsk, diverse æggeanretninger, oste m.m. Aamann har det økologiske sølvmærke, hvilket betyder, at 60-90 procent er økologisk.
Der er kun åben til morgenmad lørdag-søndag fra kl. 9.00.
Delphine har græsk blod i årene, men man kommer ikke udenom, at Grækenland og morgenmad nærmest er modsætninger! Middelhavslandene har ikke noget forhold til morgenmad – det er en kop kaffe på den lokale bar eller café og til nød noget sødt; en lille kage eller en croissant.
Men Delphines store, lyse lokale er stadig helt vidunderligt, og serveringen med yoghurt, abrikos og honning lugter lidt af Grækenland. Udover de 11 morgenmadsserveringer er der fem varianter af æg, bl.a. eggs royale med røget laks, spinat, engelske muffins og sauce hollandaise.
Det var verdens første grødbar, da Grød åbnede i 2011. Siden har Grød-stederne bredt sig ud over København – og til Lyngby og Århus, men i filialen i Torvehallerne får man ubetinget den tidligst mulige grødservering. Den står bl.a. på chiagrød og havregrød fra morgenstunden og vel at mærke grød i gourmetudgaven. Der er løbende ’temadage’, hvor man bl.a. kan opleve øllebrød fra en hel ny kant. Tjek Facebook for særarrangementer.
Ud over maden er der en særlig stemning over at sidde i spisebaren eller i godt vejr udenfor og opleve morgentorvetravlheden, stadeholderne gøre klar til åbning og se torvet vågne.
Der er åben fra kl. 7.00 på hverdage, og fra kl. 9.00 i weekenden.
Et af byens mest originale spisesteder i B&W-arbejdernes gamle venteskur, når de skulle med båden tilbage til fastlandet efter endt arbejdsdag.
På La Banchina kan man året rundt kombinere morgenmaden med et havnebad og en tur i saunaen. Det enkle morgenmadskøkken er baseret på økologi og bæredygtighed. Det vidunderlige brød og bagværk er fra søsterrestauranten Il Buco på Islands Brygge, hvor der i øvrigt også er morgenmadsservering, og det allerede fra kl. 07.30.
Annonse
Café og sauna er åben fra kl. 8.00 alle ugens dage.
For 295 kroner får man det helt store udtræk, dvs. noget af det hele. Og er det lige meget nok, så kan man gå a la carte, der er ni numre på kortet ud over førnævnte ’pakke’. En af mulighederne er pocherede østers med hytteost og økologisk laks fra Samsø til 135 kroner. Og selvom det er tidligt på dagen, så vil ingen se skævt til, hvis man bestiller et glas champagne. Tværtimod.
Har man en sød tand fra morgenstunden, så er der arme riddere på kortet – med vaniljeis, chokolade og hasselnødder.
Der er åben alle dage, fra kl. 7.30 på hverdage og fra kl. 9.00 i weekenden.
Morgenmad på Marchal er en mulighed for at lege gæst på et luksushotel uden faktisk at bo der. Slagnummeret er morgenmadsbuffeten til 350 kroner. Der er kaffe eller te, juice og champagne og et valg mellem en vifte af æggeretter, omelet, pocherede æg etc. Dertil kan man bestille bacon, laks, spinat m.m. Ud over buffeten er der en række a la carte-retter, bl.a. ’knust avocado’ med pocheret æg, ristet surdejsbrød, hjertesalat og ristede kerner og chili.
Åben mandag-fredag fra kl. 7.30. I weekenden er restauranten dog reserveret hotellets gæster. Booking er afgørende, d’Angleterres morgenmad er i den grad populær, så man skal ikke satse på blot at dumpe forbi!
Hotel d’Angleterre, Kongens Nytorv 34, 1050 København K, dangleterre.com
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.