Marokkansk ’mormor’-appelsinkage
300 g blødt smør
300 g lys rørsukker
50 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
125 g pinjekerner
125 g valnødder
300 g æg (ca. 6 æg)
2 øko-appelsiner, skal heraf
½ øko-citron, skal heraf
1-2 dl fløde
Udstyr: Springform
Kør smør og sukker sammen på en røremaskine. Bland mel og bagepulver. Kør pinjekerner og valnødder til ’mel’ på en foodprocessor. Rør begge slags ’mel’ i smør-sukkerblandingen i røremaskinen lidt ad gangen sammen med æggene – 1 ad gangen.
Kom citrusskal i. Justér konsistensen med fløde. Og er dejen for flydende, kommes mere hvedemel i, er den for fast, kommes lidt saft fra appelsinerne i.
Kom dejen, der allerede nu smager fantastisk, i en velsmurt springform – eller to mindre, hvis der er for meget dej.
Bages i ca. 1 time på 180 grader. Afhængig af formens størrelse og form, kan det være, den skal have lidt mere. Prøv om den kan løsnes i kanten. Stik evt. med en strikkepind eller fin kniv på det tykkeste sted, og se, om der hænger dej ved; så skal den have lidt mere.
Når kagen er færdig og stadig lidt lun, kommes en orangesirup over. Servér!
Tip: Man behøver ikke bruge et pund af hver, bare forholdet mellem hovedingredienserne er det samme.
Orangesirup:
1 l friskpresset appelsinjuice
Kog en sirup på appelsinjuicen. Den skal koges mørk og intens ind til ca. 3-4 dl.
Tip: Appelsinjuicen skal måske have en skefuld sukker, hvis den ikke er helt sød nok.