Opskrift: Sådan laver du den tyrkiske æggeret cilbir

I Tyrkiet kan du spise det her til morgenmad. Vi kan godt lide cilbir som frokostret, og hvis man har tømmermænd, er dette den perfekte medicin.

Opskrift: Sådan laver du den tyrkiske æggeret cilbir
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld dild
  • 500 g græsk yoghurt 10 %
  • Salt
  • Peber
  • 75 g smør
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 8 æg pocheret
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du:

  1. Pil og knus hvidløgsfeddene.
  2. Skyl, aftør og hak dilden.
  3. Rør yoghurten med halvdelen af hvidløgsfeddene samt dild. Smag til med salt og peber.
  4. Fordel den rørte yoghurt på fire tallerkener.
  5. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt resten af hvidløgsfeddene. Steg ved lav varme sammen med chiliflager, paprika og spidskommen.
  6. Pochér imens æggene – brug hele friske æg, hvor hviden er tyk: Fyld en stor sauterpande (eller gryde) halvt op med vand, og kom en smule salt i. Lad vandet nå kogepunktet, og sænk varmen, så det bare simrer. Slå æggene ud 1 ad gangen i en kop, og plop forsigtigt ned i vandet med afstand imellem. Hvis din pande (eller gryde) ikke er så stor, så plop bare 4 æg i ad gangen. Pochér i 2 minutter. Vend så æggene forsigtigt, og giv dem ½-1 minut mere, så hviden er fast, men blommen er flydende.
  7. Tag forsigtigt æggene op med en hulske, og dup dem med køkkenrulle.
  8. Læg 2 æg på hver portion yoghurt. Hæld det varme smør over og drys med lidt persille, der forinden er aftørret og hakket.