Sådan laver du Frederik Bille Brahes piskede smør

Du er allerede blevet verdensmester i surdejsbrød. Nu er tiden kommet til at tage dit smør til næste niveau. Gør som kokken Frederik Bille Brahe, og imponer dine gæster med pisket smør, næste gang du har selskab derhjemme. Find opskriften her.

Sådan laver du Frederik Bille Brahes piskede smør
Offentliggjort

Der er noget pompøst over at servere et bjerg af luftigt smør, som samtidigt ser godt ud, og så er det meget, meget nemt at tilberede. Med andre ord: Pisket smør er en sikker vinder.

Er du bekendt med kok Frederik Bille Brahe og de efterhånden fem spisesteder, han har i København og Berlin, ved du også, at pisket smør er en tro følgesvend til retterne på hans steder. Vi har lokket den enkle opskrift og metode ud af ham, så du kan servere pisket smør derhjemme.

“Pisket smør fungerer godt som tilbehør til rå grøntsager som gulerødder og radiser, og selvfølgelig til brød. Denne opskrift på pisket smør er basisopskriften, som man kan variere i det uendelige ved for eksempel at tilføje hakkede ansjoser, pureret hvidløg eller hakket persille, som fungerer godt på grillet kød,” fortæller Frederik Bille Brahe.

Her giver vi dig opskriften, så du selv kan lege topmoderne grøntsagskok i dit eget køkken.

For at lave pisket smør skal du bruge:

250 gram usaltet økologisk smør

0,5 dl kærnemælk

2,5 gram havsalt

Sådan gør du:

Tag smørret ud af køleskabet lang tid, før du går i gang. Lad det gerne ligge ude natten over. Det er vigtigt, fordi det ellers er umuligt at piske. Pisk det i en mixer eller med en håndmixer, til det er let og luftigt. Det tager cirka 10 minutter. Tilføj kærnemælk og salt, og pisk igen, til konsistensen bliver let og luftig. Smørrets tekstur skal være som stift flødeskum. Anret i en smuk skål, og hold det ved stuetemperatur, til det serveres.

Velbekomme.